AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 24.4.2019

Ennakko: KPV-IFK Mariehamn

Ennakko: KPV-IFK Mariehamn

KPV isännöi torstaina IFK Mariehamnia Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

KPV aloitti kautensa 0-2-tappiolla Ilvekselle, toisella kierroksella RoPS oli parempi maalein 1-0. Kolmannessa pelissä kokkolalaiset hakivat pisteen Vaasasta 2-2-tasapelillä. Tulosten valossa Kokkolassa on menty koko ajan eteenpäin. Torstaina KPV hamuaa voittoa IFK Mariehamnin tullessa vierailulle Seinäjoelle.

- Maarianhamina on uudistunut aika lailla aikaisemmista vuosista. Näyttää, että ovat onnistuneet hyvin joukkueen rakentamisesta ja saaneet hyviä pelaajia. Pelitapa ja ryhmityskin ovat muuttuneet. Uudet tuulet puhaltaa siellä. Ei se ole sattumaa, että ovat pärjänneet noin hyvin. Päivän selvää, että meidän pitää myös onnistua, jos halutaan tulos ottaa, toteaa KPV:n luotsi Jarmo Korhonen.

- Joukkuepeli koko ajan kyseessä ja joukkueena pitää onnistua. Jos ja kun pystytään jatkamaan samaa rytmiä, joka alkoi RoPS-ottelun toisella jaksolla ja sitten tuolla Vaasassa, niin kyllä meillä mahdollisuudet on, Korhonen uskoo.

IFK Mariehamn on aloittanut kautensa väkevästi. Avauspelissä se oli yllättää HJK:n Helsingissä, mutta pisteet karkasivat ottelun lopussa käsistä. Toisessa pelissä maarianhaminalaiset ottivat vakuuttavan 3-1-vierasvoiton FC Hongasta ja kolmannella kierroksella kaatui RoPS Maarianhaminassa maalein 2-0.

- Pääsemme pelaamaan paremmissa olosuhteissa kuin kaksi edellistä otteluamme. Meidän on pidettävä taso korkealla kaikessa tekemisessämme ja yritettävä kontrolloida sekä hyökkäyspelaamista että puolustustyöskentelyä. KPV on nostanut tasoaan joka ottelussa, joten emme voi ottaa mitään itsestään selvyytenä, painottaa IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg.

IFK Mariehamnilta ovat varmasti sivussa RoPS-ottelussa loukkaantunut ja useamman kuukauden sairaslistalla viettävä Gustaf Backaliden sekä samassa ottelussa punaista korttia katsellut Robert Crawford. Toipilaskolmikon Keaton Isaksson, Simon Silverholt ja Petter Hemming osalta päätökset pelaamisen suhteen tehdään vasta keskiviikon viimeistelyharjoituksen jälkeen.


KPV – IFK Mariehamn torstaina 25.4. klo 18.30 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut ja KPV:n Youtube-kanava
Lisää uutisia