AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 22.4.2019

"Malttamattomia poikia piti hiukan tukistaakin" – Wiss iloitsi tärkeästä voitosta

"Malttamattomia poikia piti hiukan tukistaakin" – Wiss iloitsi tärkeästä voitosta

"Jallu" siirsi katseen jo seuraavaan otteluun. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen juna jatkoi tukevasti raiteillaan maanantaina, kun joukkue raapi matkaansa Seinäjoelta niukan 1-0-voiton SJK:sta.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss valoi kärsivällisesti uskoa omaan pelitapaan.

— Etukäteen arvasimme, että luvassa on tiukka ja todennäköisesti yhden maalin peli. Niin kävi ja olimme juuri tuloksen verran parempia tänään. Hieno taistelu, Wiss summaa.

— Kestimme kotijoukkueen alkuhallinnan ja tiesimme, että saamme kyllä toiselle jaksolle enemmän tilaa ja kaksinkamppailuvoittoja. Maalikin syntyi nopeasta vastaiskusta.

Kolmeen pisteeseen johtanut kollektiivinen peliesitys antaa joukkueelle itseluottamusta.

— Tunsimme SJK:n vahvat yksilöt ja saimme ohjauspelillä heiltä vaihtoehdot pois. Kaikki kentälle tulleet vaihtopelaajamme saivat ensiminuuttinsa tällä liigakaudella ja he tiesivät samantien omat roolinsa. Kaikki hoitivat tonttinsa hienosti.

— Osoitimme siis, että rosterissa on leveyttä. Parannettavaa tietysti on myös, etenkin lopussa pelasimme pari vapaapotkua hätiköiden johtoaseman vaarantaen. Niistä tilanteista piti malttamattomia poikia hieman tukistaa, Wiss virnistää.

Ilves on pelannut tänä vuonna 16 ottelua, eikä ole hävinnyt kertaakaan. Takana on 270 minuuttia ja lisäminuutit päälle kauden alusta päästämättä osumaakaan. Wiss kuitenkin toppuuttelee tilastonikkareita.

— Kolme liigapeliä olemme vasta pelanneet. Tappioita ei ole tullut, mutta hommat jatkuvat heti huomenaamulla. Perjantaina kohtaamme Lahden kotona. Sen jälkeen koittaa tiukka kesäkuu, joten aikaa tuuletteluun ei jää, Wiss päättää.


Ilves - FC Lahti Ratinan stadionilla perjantaina 26.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia