AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 22.4.2019

Ennakko: HJK-HIFK

Ennakko: HJK-HIFK

Veikkausliigakauden 2019 ensimmäine Stadin derby on edessä tiistaina 23.4. HJK isännöidessä HIFK:ta.

HJK on avannut kautensa ilman tappioita, kun neljän ottelun saldona on kaksi voittoa ja tasapeliä. Sinivalkoiset kaatoi kotikentällään FC Interin ja IFK Mariehamnin, kun taas vieraista irtosi maalittomat tasapelit KuPS:aa ja SJK:a vastaan. Jos mukaan lasketaan viime kauden loppu, niin Klubilla on allaan jo 19 tappiotonta ottelua Veikkausliigassa. Edellinen tappio pääsarjasta on kesäkuun lopulta eli lähes kymmenen kuukauden takaa.

Klubilla on alla kaksi maalitonta ottelua. Luonnollisesti positiivisinta on oman maalin pysyminen puhtaana jo yli 200 minuuttia putkeen, josta käy erityinen kiittäminen loistavasti torjunutta Maksim Rudakovia.

HJK ei ole onnistunut maalinteossa kahteen edelliseen otteluun, joten Derbyyn lähtee todella nälkäinen HJK. Varsinkin murtautuminen viimeiselle hyökkäyskolmannekselle on tuottanut ajoittain Klubille suuria haasteita, vaikka joukkue onkin usein hallinnut palloa selvästi.

– Näissä otteluissa on oma haasteensa. Tunnetaso ja taktinen pelaaminen on saatava hyvään tasapainoon, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Vastaavasti HIFK aloitti kautensa niukalla 1-0-vierastappiolla SJK:ta vastaan, ja kotiavaus FC Lahtea vastaan päättyi niin ikään 0-1 vieraiden hyväksi. Kummassakin ottelussa HIFK:lla oli mahdollisuus napata pisteitä, mutta maalinteko oli vaikeaa.

IFK:n päävalmentaja Tor Thodesen toivoo että HIFK lähtee otteluun ilman pelkoa.

– Derby tulee olemaan hyvä kokemus meille, olemme altavastaajia tänäkin vuonna, mutta haluan, että pelaamme ilman pelkoa. Ottelun lopputuloksella on paljon suurempi merkitys kuin se kolme pistettä mitä on jaossa, sanoo Thodesen.

HJK ja HIFK kohtasivat kuluvan vuoden tammikuun lopussa Suomen Cupissa, kun Klubi kuittasi voiton Riku Riskin osumalla. Molemmat joukkueet ovat tosin muuttuneet todella paljon tästä kohtaamisesta.

HJK:n terveystilanne on varsin hyvä. Kokoonpanosta puuttuvat ainoastaan Riku Riski sekä Joonas Vahtera loukkaantumisten vuoksi.


HJK-HIFK Telia 5G Areenalla tiistaina 23.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, HIFN:n verkkosivut
Lisää uutisia