AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.15 // 20.4.2019

​VPS:n pallorakkaus voi olla kohtalokas: "Ne ovat hyviä iskun paikkoja"

​VPS:n pallorakkaus voi olla kohtalokas: "Ne ovat hyviä iskun paikkoja"

Kuva: Juha Tamminen

VPS ja KPV kohtaavat lauantaina Vaasassa. Pelissä on sarjapisteiden lisäksi henkiset pisteet Pohjanmaan herruudesta.

VPS ja KPV mittelivät jo voimiaan Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa. Tuolloin KPV oli parempi maalein 1-0. KPV:n hyökkääjä Simo Roihan mielestä VPS on vastustajana samankaltainen kuin KPV:n viime liigapelissä kohtaama RoPS.

- Pelattiin niitä vastaan se yksi cupin peli. Aika paljon heillä yhtäläisyyksiä RoPS:n kanssa. Tosi alhaalta halutaan pelata ja rauhassa avata. Se on aina omanlainen peli semmoisia joukkueita vastaan. Peli on vähän hidastempoisempaa, varsinkin jos toinen joukkue ei halua prässätä. Kun me ei lähdetty prässäämään, RoPS ei lähtenyt avaamaan nopeasti peliä. Siitä tulee helposti sellaista pallon perässä kävelyä. Ei siinä ole hirveästi järkeä prässätä parilla pelaajalla, jos siinä on kolme topparia ja kaksi pohjapelaajaa. Siinä kannattaa ennemmin olla paikallaan. Ne on omanlaisiaan pelejä, ainakin hyökkääjälle, Roiha toteaa.

Kokkolassa on seurattu naapurikaupungin seuran tekemisiä ja VPS:n pelitapa on tiedossa.

- VPS on ollut hyvä ja taitava jo monena vuotena. Siellä on paljon hyviä syöttelijöitä ja pallonhallintaan keskittyneitä pelaajia. He tykkää ihan alhaalta asti hallita palloa. Tykkäävät myös niiden maalin edustalla pyöritellä palloa ja ne ovat hyviä iskun paikkoja, Roiha pohtii.


VPS-KPV Elisa Stadionilla lauantaina 20.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia