KPV:n ja RoPS:n Veikkausliigahistoria: Kaksi kohtaamista, kaksi kotivoittoa

KPV-pelaajia kaudella 1990. (Kuva: Juha Tamminen)

KPV ja RoPS kohtaavat lauantaina Seinäjoella joukkueitten ensimmäisessä Veikkausliigakohtaamisessa sitten kauden 1990.

Kausi 1990 on kuluvaa kautta ennen ainoa KPV:lle Veikkausliigassa ja RoPS lukeutuu niihin joukkueisiin, jotka Vihreä on kohdannut Veikkausliigatasolla jo tuolloin.

Ensimmäinen kohtaaminen 20.5.1990 oli Rovaniemen Keskuskentällä, jossa RoPS vei voiton Tero Forssin 81. minuutin osumalla 1-0. KPV kuittasi tilit kuitenkin tasoihin heinäkuun lopulla 2-1-kotivoitolla. Jyrki Kleimola vei KPV:n johtoon, Ari Tegelberg tasoitti, mutta Niklas Widjeskogin osuma pari minuuttia ennen täyttä aikaa sinetöi kotivoiton.

Nyt joukkueet kohtaavat 10 492 päivää edellisen kohtaamisen jälkeen lauantaina ja tärkeiden pisteiden lisäksi jaossa on siis myös joukkueitten keskinäinen paremmuus Veikkausliigan historiatilastoissa.

KPV – RoPS lauantaina 13.4. klo 15.00 Seinäjoen OmaSP Stadionilla. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruudussa.