AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 12.4.2019

Ennakko: KuPS-HJK

Ennakko: KuPS-HJK

Savon Sanomat Areenalla taistellaan jälleen lauantaina suomalaisen jalkapalloilun perinteinen klassikko-ottelu. Menestystä janoava Kuopion Palloseura ja moninkertainen mestarijoukkue HJK iskevät yhteen kolmannen sarjakierroksen huippuottelussa, joka alkaa kello 17.00.

Veikkausliigakauden isoin ottelu ja nimekäs vastustaja sytyttää kuopiolaiset aina parhaimpaansa. KuPS-joukkue pystyy säännöllisesti venymään mainioihin peliesityksiin ja hienoihin voittoihin mahtiseuraa vastaan. Pelaajien motivoiminen Klubi-peliin on helppoa ja lauantaina on seuraava tilaisuus päästä jälleen horjuttamaan kotimaisten jalkapallokenttien valtiasta. Savon Sanomat Areenalle on tulossa hieno jalkapallojuhla oman kotiyleisön eteen.

- HJK on mieluisa vastus. Hyvä vastustaja ja sarjakärki, haastajan asema sopii meille. Motivointi on tähän otteluun helppoa. Meidän pitää jatkaa omaa peliämme ja uskoa omaan tekemiseen, se on kaikkein tärkeintä, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

HJK:lla on kahden ottelun jälkeen kasassa täydet kuusi pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukon piikkipaikkaan. Helpolla pisteet eivät tulleet, mutta voitot ovat osoitus joukkueen sisukkuudesta: Klubi käänsi molemmat kamppailut väkisin edukseen otteluiden loppuhetkillä. Pelit noudattivat myös samanlaista kaavaa: helsinkiläiset hallitsivat palloa, mutta murtautuminen viimeiselle kolmannekselle tuotti ajoittain haasteita.

HJK ja KuPS kohtasivat harjoitusottelussa vajaa kuukausi sitten. Tuolloin Klubi kuittasi voiton numeroin 2-1 Nikolai Alhononnistuttua maalinteossa lisäajan viime hetkillä. Viime kaudella joukkueet mittelivät Veikkausliigassa paremmuudestaan ja pisteet tasattiin 4-4, kun molemmat juhlivat voittoa kertaalleen ja kesäkuun kamppailu päättyi pistejakoon.

Kuopiolaisjoukkueelta vaaditaan erittäin hyvää ja ehjää kokonaissuoritusta koko 90 peliminuutin ajaksi, jotta kotipelistä onnistuttaisiin saavuttamaan positiivinen lopputulos. Joukkueelta löytyy riittävästi keinoja hyvää peliesitystä varten.

- Meidän pitää olla aktiivisia ja rohkeita HJK:ta vastaan. Vain sitä kautta me saamme onnistumisia ja itseluottamusta ja hyvän tuloksen. Meillä ovat kaikki hyvän pelin elementit koossa. Pienistä osatekijöistä tulee sitten isoja osatekijöitä, jotka näkyvät taululla. Meidän pitää uskoa omaan tekemiseen ja luottaa pelikaveriin, loput tulee itsestään, päävalmentaja korostaa.

Hyökkääjä Lucas Rangelin pelaaminen lauantaina on epävarmaa. Puolustaja Kalle Taimi alkaa olla lähellä pelikuntoa, puolustaja Jiri Nissinen on tulossa mukaan huhtikuun lopussa ja keskikenttäpelaaja Issa Thiaw toukokuussa.

HJK:n kokoonpanosta Kuopiossa puuttuvat Inter-matsissa loukkaantunut Riku Riski, joka parantelee kovan iskun seuraksena syntynyttä lihasvammaansa, sekä Klubi 04:n mukana tänään Haka-ottelussa pelannut Valtteri Vesiaho.


KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla lauantaina 13.4. kello 17. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia