AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 11.4.2019

​Mestarikandidaatti ei paukuttele henkseleitä: "Hiljaisesti ja varuillaan edetään"

​Mestarikandidaatti ei paukuttele henkseleitä: "Hiljaisesti ja varuillaan edetään"

Kuva: Juha Tamminen

FC Hongan on arvioitu taistelevan kaudella 2019 Veikkausliigan kärkisijoista. Espoolaiset aloittivat kautensa odotusten vaatimalla tasolla kaatamalla vieraskentällä viime kauden hopeajoukkue RoPS:n avauskierroksella.

Espoossa on nautittu siitä, että pimeät hallit on jätetty taakse ja tosipelit ovat alkaneet kevätauringon alla. Preseason meni nopeammin, kun Suomen Cupin uudistus toi virallisia pelejä jo talven pimeyteen.

- Tosi hyvältä tuntuu. Tuo meidän nurtsi on vielä vähän pahan näköinen, mutta kyllä se siitä. Aika on mennyt nopeasti, nopeammin kuin mitä olin odottanut. Ehkä se auttaa ajan kulumiseen, kun pelataan koko ajan pisteistä (Suomen Cupissa). RoPS vieraissa ei oikein tuntunut edes kauden avaukselta, vaan enemmän se cupin Ilves-peli. Sikasiistiä ja hyvä meininki, FC Hongan toppari Robert Ivanov iloitsee.

FC Honka jäi viime kaudella täpärästi ulos mitaleilta ja europeleistä. Se tarkoittaa sitä, että kauteen 2019 starttasi todella nälkäinen joukkue, jolla on kovat tavoitteet.

- Totta kai. Viime kaudella oltiin neljänsiä maalierolla. Lähdetään sitä TOP3-paikkaa hakemaan. Ollaan vähän fiksumpia saadun kokemuksen ansiosta. Se mitä viime kauden alku oli, oltaisiin varmastikin pelattu tuo RoPS-ottelu tasan. Nyt käännettiin se. Näkyy se rutiini, että oltu yhdessä. Hiljaisesti ja varuillaan kuitenkin edetään. Halutaan voittaa jokainen peli ja halutaan voittaa mestaruus, Ivanov toteaa.

Seurojen pelaajahankinnat, Suomen Cupin tulokset ja Veikkausliigakauden ensimmäiset pelit antavat viitteitä siitä, että Veikkausliigakaudesta 2019 on tulossa mielenkiintoinen kausi.

- Odotettavissa on viime vuotta tasaisempi kausi. KPV on panostanut, HIFK on hankkinut hyviä pelaajia. Ei siellä viime kaudellakaan heittopusseja ollut, mutta nyt tuntuu vielä tasaisemmalta koko sarja. Jokainen peli tulee olemaan haastava. Ei voi lähteä leijumaan, Ivanov painottaa.

Ivanov ja Honka ovat seuraavan kerran tulessa ensi maanantaina, kun IFK Mariehamn saapuu Espooseen vierailulle.


FC Honka – IFK Mariehamn maanantaina 15.4. klo 18.30 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia