vko.14 // 8.4.2019

HJK nousi viime hetkillä voittoon (HJK-IFK Mariehamn 2-1)

HJK nousi maanantaina 2-1-voittoon kotipelissään IFK Mariehamnia vastaan, vaikka oli vielä muutama minuutti ennen loppua tappiolla.

HJK puristi kauden toisen voittonsa maanantaina nousemalla dramaattisten käänteiden jälkeen 2-1-voittoon IFK Mariehamnia vastaan.

Ottelu lähti käyntiin HJK:n väkevällä hallinnalla, ja isännät onnistuivat luomaan välittömästi hyvän pyörityksen vierailijoiden maalille. IFK Mariehamn kuitenkin väläytteli vaarallisuuttaan jo ensimmäisten kymmenen minuutin aikana luomalla parikin laadukasta keskityspaikkaa.

Ensimmäisessä HJK:n maalitekoyrityksessä IFK Mariehamnin maalivahti Oskari Forsman liimasi varmuudella Nikolai Alhon akrobaattisen puskuyrityksen.

Avausjakso eteni melko tasaisissa merkeissä. HJK piti palloa enemmän hallussaan, mutta maarianhaminalaiset onnistuivat luomaan vastahyökkäyksiä laitojen kautta.

HJK pyöritti peliä jälleen runsaasti oikean laidan kautta, jossa Alhon ja Mensah'n yhteispeli toimi hyvin, mutta todellisille tekopaikoille ei Klubikaan onnistunut murtautumaan vierailijoiden puolustaessa maalinedustaansa tiiviisti.

Lopulta avausjaksolla ei nähty osumia ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso lähti käyntiin IFK Mariehamnin rynnistyksellä, mutta vierailijat eivät kuitenkaan päässeet testaamaan Maksim Rudakovin päivän kuntoa HJK:n maalilla.

Viiden minuutin pelin jälkeen oli puolestaan Mensah'n vuoro yrittää, mutta kova volleypotku painui suoraan Forsmanin syliin. Seuraavaksi suoraviivaista viimeistelyä haki Lassi Lappalainen, mutta kauniisti kiertänyt veto painui hienoisesti ohi takatolpan.

64. minuutilla Klubi oli todella lähellä maalintekoa. Vertainen rynnisti ohi IFK Mariehamnin puolustajien oikeasta laidasta ja lähetti keskityksen boksin reunalle, johon ryntäsivät Lappalainen ja Mensah. Pallo pomppi lopulta Mensah'lle, jonka laukaus kuitenkin kilpistyi maaliviivan tuntumassa liukuneeseen puolustajaan.

68. minuutilla IFK Mariehamn sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Vieraat pelasivat erikoistilanteensa ovelasti ja pallo syötettiin ohi HJK:n muurin pystyyn juosseelle Aristote Mbomalle, joka nokikkain Rudakovin kanssa päästyään ohitti venäläisen viileällä viimeistelyllä.

Ottelun edetessä kohti päätösvihellystä siirtyi pelin painopiste tyystin vieraspäätyyn. IFK Mariehamn puolusti uhrautuvasti ja HJK:n yritykset jäivät puolittaisiksi.

Ottelun varsinaisen peliajan viimeiset hetket olivat käynnissä, kun Klubille annettiin vapaapotku laidasta. Korkea pallo tuli takatolpalle, josta Faith Obilor puski sen maalin edustalle. Paikalle terävimmin tuli kentälle aiemmin vaihdettu Daniel O'Shaughnessy, joka iski pelin tasoihin.

Ottelu oli jo kääntynyt lisäajan puolelle, kun Klubi vyörytti hyökkäystä oikealta laidata. Ivan Tarasov murtautui vastustamattomasti boksiin ja laukoi terävästi. Forsman torjui vedon, mutta paluupalloon itsensä ensimmäisenä taisteli Sebastian Dahlström, joka kruunasi Klubin loppukirin iskemällä tilanteeksi 2-1.

Näin ollen kotijoukkue otti täydet pisteet ja jatkaa Veikkausliigan kärjessä kahden ottelun jälkeen kuudella pisteellä. IFK:lle ottelu oli puolestaan alkaneen Veikkausliigakauden ensimmäinen.

KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla lauantaina 13.4. kello 17 ja FC Honka-IFK Mariehamn Tapiolan Urheilupuistossa maanantaina 15.4. kello 18.30. Ottelut näkyvät suorana lähetyksenä Ruudussa.