AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 6.4.2019

"Pitkässä sarjassa tärkeä voittaa puolustamallakin" - Wiss katsoo kautta kokonaisuutena

"Pitkässä sarjassa tärkeä voittaa puolustamallakin" - Wiss katsoo kautta kokonaisuutena

"Jallu" kehittää nuoria pitkällä tähtäimellä. (Kuva: Juha Tamminen)

Vahvan talvikauden pelannut Ilves avaa Veikkausliigakauden sunnuntaina Seinäjoella, jossa vastaan asettuu Veikkausliiganousija KPV.

Ilves on raivannut Suomen Cupissa tiensä välieriin ja jatkoonpääsy cupissa lämmittää mieltä, mutta päävalmentaja Jarkko Wiss muistuttaa kauden olevan vasta alussa.

– Honkaa vastaan pelimme ei oikein rullannut, tietty rentous puuttui. Pystyimme kuitenkin venymään ratkaisevilla hetkillä. Nyt alamme hieman keventämään harjoitustaakkaa, enemmän lyhyttä ja terävää vetoa.

– Viimeisissä peleissä olemme pystyneet voittamaan puolustamallakin. Se tulee olemaan pitkässä sarjassa tärkeää. Jos koko joukkueen puolustuspeli toimii, niin silloin voi heikkonakin päivänä pärjätä vahvaa vastustajaa vastaan, Wiss tietää.

Ilves on aiempina kausina antanut useille pelaajille ensimmäiset peliminuutit liigassa ja samaan pyritään edelleen. Pikavoittojen sijaan tavoitteena on pitkäjänteinen kehitys.

– Lupaavia nuorukaisia olisi tulossa meille muualtakin Suomesta, mutta oman junioriputkemme tuottaessa pelaajia edustukseen ei peliaikaa aina vain riitä kaikille. Lahjakkuuttakin on monenlaista ja sen kehittäminen ei tapahdu hetkessä. Suunnittelemme toimintaamme jo vuosien päähän.


KPV - Ilves OmaSp Stadionilla Seinäjoella sunnuntaina 7.4. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia