AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 2.4.2019

Daniel Sjölund palasi IFK Mariehamniin - ”Odotukset ovat olleet korkealla, ehkä liian korkealla”

Daniel Sjölund palasi IFK Mariehamniin - ”Odotukset ovat olleet korkealla, ehkä liian korkealla”

35-vuotias Daniel Sjölund jätti IFK Mariehamnin vuonna 1999. Väliin on mahtunut vuosia Englannissa, mutta ennen kaikkea upea ura Ruotsin pääsarjassa.

Ahvenanmaalaisen jalkapallokoulun kasvatti Daniel Sjölund ehti pelata IFK Mariehamnin paidassa Kakkosta ennen siirtymistään ruotsalaisen IF Brommapojkarnan kautta Englantiin West Hamiin. 2000-luvun alussa keskikenttäpelaaja taisteli tietään ylöspäin Liverpoolin organisaatiossa, mutta matka ei jatkunut edustusjoukkueeseen asti.

"Daja" lainattiin sen sijaan Ruotsin pääsarjaan ja sille retkelle hän jäi. Hän pelasi Allsvenskanissa Djurgårdenissa, Åtvidabergissä ja viimeksi IFK Norrköpingissä ennen joulun alla 2018 uutisoitua paluutaan Ahvenanmaalle.

- Pelasimme Kakkosessa, kun lähdin, joten toiminta oli silloin hyvin erilaista, Sjölund naurahtaa.

- Olin todella iloinen, kun seura nousi ensin Ykköseen ja sitten heti korkeimmalle sarjatasolle. Mariehamn on pieni paikka. On upea asia, että seura on noussut liigaan ja pysynyt siellä näin kauan.

- Odotukset ovat olleet korkealla, ehkä liian korkealla, Suomen Cupin ja Veikkausliigan mestaruuksien jälkeen. Viime kausi oli pettymys kaikille, mutta nyt meillä on useita uusia pelaajia ja mielestäni hyvä mahdollisuus kasvaa ja tulla taas paremmaksi.

IFK voitti Veikkausliigan 2016. Toissa kaudella joukkue oli viides ja viime syksynä kymmenes.

Sjölund palasi perheineen Ahvenanmaalle Ruotsin kauden päätyttyä ja sopimus IFK:n kanssa allekirjoitettiin 20.12. Tällä hetkellä hän ei ole pelikunnossa. IFK Mariehamn avaa kauden maanantaina 8.4. vierasottelulla HJK:ta vastaan.

- Pelikunto ei ole kaukana. Toivon, että pelaan avausottelussamme, mutta en ole siitä vielä varma.

Millaisen roolin Sjölund on valmis Peter Lundbergin joukkueessa ottamaan? Hänet on myös valittu joukkueen kapteeniksi.

- Olen kokenut pelaaja, joten tehtäväni ja roolini on johtaa joukkoa. Haluan näyttää, etten pelkää mitään ja että meillä on mahdollisuudet tehdä hyviä asioita joka pelissä.

- Olen pelannut jo pitkään tasapainottavan keskikenttäpelaajan roolia, haluan vastaisuudessakin saada joukkuekaverini pelaamaan hyvin. Annan heille palloa, jotta he voivat toteuttaa niitä asioita, missä he ovat hyviä.

- Moni kokenut pelaajamme lopetti viime kauteen. Minulle oli suuri kunnia, että sain tulla takaisin seuraan. Kapteenin nauha on ilman muuta myös arvokas asia. Minun täytyy pysyä kunnossa, jotta voin olla kentällä ja auttaa joukkuetta.

HJK - IFK Mariehamn maanantaina 8.4. klo 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia