AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 1.3.2019

​FC Lahden ulkomaalaishankinnoille kehuja joukkuetoverilta: "Vaikuttanut tosi hyvältä"

​FC Lahden ulkomaalaishankinnoille kehuja joukkuetoverilta: "Vaikuttanut tosi hyvältä"

Täksi kaudeksi FC Lahteen turkulaisesta FC Interistä siirtynyt Teemu Penninkangas (vas.) matkustaa lauantaina Turkin-leirille lahtelaisjoukkueen kanssa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden hankkimat Patrick Rakovsky, Josu ja Erik Törnros ovat Teemu Penninkaan mukaan kaikki hyviä pelimiehiä Veikkausliigaan.

FC Lahti on hankkinut täksi kaudeksi monia uusia pelaajia. Yksi uusista hankinnoista on Teemu Penninkangas, joka saapui mastokaupunkiin FC Interistä.

Laitapuolustajana lähtökohtaisesti Lahdessa pelaava Penninkangas pitää Lahden nykyistä pelaajaryhmää hyvänä. Hän kertoi mielipiteensä parista muusta "Mustien Kuhnurien" hankinnoista.

Yksi olennainen palanen FC Lahden ensi kauden joukkuetta on maalivahti. Ykkösvahdin viittaa kantaa alkavalla kaudella Patrick Rakovsky, joka on pelannut myös Saksan Bundesliigaa. Saksalainen on nähty Lahden tolppien välissä Suomen Cupissa.

- Joka pelissä hän on ottanut pari aika isoakin torjuntaa. Tuollaisen maalivahdin jokainen menestyvä joukkue tarvitsee, joka pystyy joka pelissä ottamaan yksi tai kaksi isoa koppia, Penninkangas kuvaili.

- Hän on vaikuttanut tosi hyvältä veskarilta, joka pystyy avaamaan peliä hyvin jalallakin. Ohjaa hyvin peliä ja on aktiivinen, ei se ainakaan veskariin kaadu.

Keskikentällä ihastusta on talven aikana herättänyt espanjalaispelaaja Josué Currais Prieto eli Josu. Erityisesti pienikokoisen pelaajan vasen jalka on osoittautunut maalivahtien kauhuksi. Josu on tehnyt maalit kaukaa KTP:tä ja Honkaa vastaan ja väläytellyt muutenkin huomaa potkutekniikkaansa.

Penninkaan mukaan Josun hyvä vasen jalka erottuu myös harjoituksissa.

- Kyllä hän ehkä harjoituksissakin vähän kauempaa laukoo, mutta kun ollaan pelattu treeneissä, ei ole tullut sellaisia maaleja mitä häneltä on nähty peleissä. Hän on fiksu ja luova pelaaja, niin ehkä tuollaisia voi odottaakin enemmän.

- Hänellä on tavallaan koko ajan mielessä, että mitä jos veskari onkin vähän vastassa. Yleensä pelaaja laittaa pallon peliin keskialueella, mutta hänellä raksuttaa koko ajan. Jos veskari on vastassa, hän voi yllättää.

Josun nimi mainitaan alkavalla kaudella varmasti monen maalivahtivalmentajan toimesta, kun luotsit valmistavat veräjänvartijoitaan peleihin Lahtea vastaan.

Jos Rakovskya ja Josua kohtaan on isot odotukset, sama pätee myös ruotsalaiskärki Erik Törnrosiin, joka palasi Veikkausliigaan parin kauden tauon jälkeen.

"Iso-Erik" iski PS Kemille peräti kahdeksan liigamaalia vain 13 ottelussa kaudella 2016 ja teki itsestään hyökkääjän, joka muistetaan monella paikkakunnalla.

Penninkangas ei anna turhan syvällistä analyysiä Törnrosista, koska ruotsalainen on Penninkankaan tavoin kärsinyt paljon sairastumisista Lahti-pestinsä alkuvaiheessa.

- Kun tulin seuraan, niin hän teki vielä vähän hitaasti paluuta treenaamiseen. Vähän hölkkäili eikä ollut treeneissä mukana. Ehdin oikeastaan nähdä vain viikon verran häneltä niin, että hän oli täysipainoisesti mukana.

- Kyllä hänestä näkee, että hän osaa tehdä maaleja. Tosi hyvä pitämään ja suojaamaan palloa ja häntä voi käyttää targettina, Penninkangas sanoi ja lisäsi odottavansa Törnrosilta paljon alkavalla kaudella.

Lisää uutisia