AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 26.2.2019

​Kokkolassa tiedetään, mitä täytyy parantaa - "Sitä kautta ollaan jouduttu juoksemaan perässä"

​Kokkolassa tiedetään, mitä täytyy parantaa - "Sitä kautta ollaan jouduttu juoksemaan perässä"

Niko Kalliokoski uskoo RoPS:n tulevan aktiivisena torstain cup-otteluun. (Kuva: Juha Tamminen)

Torstaina RoPS:n Kajaanissa kohtaavan KPV:n valmennusjohto on kiitellyt pelaajien työmoraalia ja asennetta. Pelin sisältä löytyy kuitenkin parannettavaa.

Veikkausliigan sarjanousija KPV pelasi viime perjantaina Suomen Cupissa 1-1-tasapelin SJK:ta vastaan. Ottelu jätti kokkolalaisten valmentajalle Niko Kalliokoskelle kaksijakoiset tunnelmat.

- Ensimmäisellä jaksolla SJK antoi meille aika lailla avaimet ja vähän ehkä häkellyttiinkin siitä, että vetäytyivät niin nopeasti alas eikä heidän selustasaan ollut tosiaan yhtään tilaa pelata, niin meni vähän hidastempoiseksi se ensimmäisen jakso.

- Haettiin paikkoja, mistä voisi iskeä rauhallisemmalla tempolla, mutta sitten saatiin 1-0-johtomaali (Hendrik) Helmken vedolla ja sitä kautta periaatteessa se asenne vähän muuttui.

Tauon jälkeen SJK iski kovempaa ja suoritti useita vaihtoja, ja peli rupesi kääntymään isäntien hallintaan.

- Oikeastaan ensimmäinen vartti toisesta puoliajasta oli suht tasaista ja mentiin vähän päästä päähän, mutta siinä tunnin jälkeen SJK rupesi ottamaan otetta ja jouduttiin puolustuskannalle. Mutta vähän niin kuin Vaasassakin, niin aika hyvin pystyttiin pitämään ne pois vaarallisilta paikoilta, Kalliokoski sanoi.

SJK-ottelun jälkeen KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen kiitteli joukkueensa työmoraalia ja asennetta. Kalliokoski on työtoverinsa kanssa samoilla linjoilla.

- Se on hyvä, mutta sen pitääkin olla. Jos se ei ole kohdillaan, niin ei voi mitään muita palasia lähteä rakentamaan siihen ympärille. Se kuntoon, niin sillä pääsee jo pitkälle, mutta sillä ei saa vielä voittoja peleistä. Pitää saada vielä muita asioita toimimaan vielä paremmin kentällä, että saadaan voittoja.

Seuraavaksi KPV kohtaa torstaina RoPS:n cupissa.

- Mielenkiintoinen peli. RoPS on pelannut hyvin tämän alkutalven ja molemmilla on vielä tarvetta pisteille jatkopaikan varmistamiseksi. KuPS siellä hätyyttelee jatkopaikkaa.

- Katsotaan, millä taktiikalla RoPS sieltä tulee. RoPS pelaa kaksi peliä lyhyen ajan sisään, meitä vastaan torstaina ja sitten viikonloppuna vielä KuPS:aa vastaan.

- Odotan, että RoPS tulee kovaa päälle ja meidän pitää vastata siihen ja parantaa huomattavasti pallollista peliä. Etenkin toisen puoliajan pallollinen peli on meillä ollut vähän huonoa ja sitä kautta ollaan jouduttu juoksemaan perässä ja tekemään ylimääräistä työtä, että ollaan saatu tuloksia niistä, Kalliokoski selitti.


Suomen Cupin ottelu RoPS-KPV pelataan torstaina 28.2. klo 18.30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia