AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.05 // 5.2.2019

​Huippuhyökkääjä Simo Roiha hyppäsi pois mukavuusalueeltaan: "Joillekin iso apu, joillekin häiriötekijä"

​Huippuhyökkääjä Simo Roiha hyppäsi pois mukavuusalueeltaan: "Joillekin iso apu, joillekin häiriötekijä"

Kuva: Juha Tamminen

Koko Veikkausliigataipaleensa RoPS:aa edustanut Simo Roiha siirtyi hieman yllättäen sarjanousija KPV:n riveihin.

Roiha, 28, on sopeutunut uuteen seuraansa.

- Tosi hyvin. Muutama tuttukin täällä entuudestaan, niin helppo päästä sisään joukkueeseen. Tosi mukava porukka. Asiat oli valmiiksi hyvin täällä, oli heti kämppä mihin pääsi muuttamaan tammikuussa. Sai kamat roudattua ja ruvettua hommiin, Roiha iloitsee.

Roihalla oli vankka rooli RoPS:ssa, peliaikaa ja maaleja tuli, sekä joukkueena menestystä, mutta siitä huolimatta hyökkääjällä oli tunne, että paikanvaihto olisi paikallaan.

- On ollut jo vähän pidempään mielen päällä, että saattaisi tehdä ihan hyvää päästä Rovaniemeltä pois. Siellä kuitenkin tutut piirit, kaverit ja perhe. Se on joillekin iso apu, mutta joillekin se voi olla häiriötekijä myös, Roiha naurahtaa.

- Nyt pääsee keskittymään täysillä jalkapalloon. Kun muuttaa pois omalta mukavuusalueelta, niin siitä voi olla paljonkin hyötyä, kun pääsee keskittymään täysillä futikseen.

Uusi haaste ja uudet tavoitteet. Mitä Simo Roiha odottaa itseltään KPV:ssa kaudella 2019?

- En ole hirveästi miettinyt tavoitteita. No pelata ehjä kausi ja auttaa joukkuetta. Aika kliseistä. Pelata mahdollisimman hyvin jokainen ottelu. Sekin itsestään selvyys, Roiha naurahtaa.

- En ole mitään maalimääriäkään asettanut, niitä tulee kun pelataan hyvin. Jos nyt joku tavoite, niin ehkä se, että pääsisi pelaamaan ykköshyökkääjänä, Roiha toteaa.

Roiha on pelannut RoPS:ssa tarpeen vaatiessa myös laidalla, mutta KPV:ssa pelipaikka on lyöty betoniin.

- Kyllä se oma paikka tulee olemaan keskushyökkääjän paikka. Minut on hankittu selkeästi hyökkääjäksi ja siellä tulen olemaan ja tekemään tuhoja, Roiha paaluttaa.

Päävalmentaja Jarmo Korhosen taktiikassa Roiha on pelannut yksinäisenä piikkinä KPV:n kärjessä.

- Ollaan pelattu nyt yhden kärjen taktiikkaa. Jossain vaiheessa käydään varmasti kahta kärkeäkin läpi ja tulee jotain variaatioita pelaamiseemme. Kunhan Yessy (Mena) pääsee paremmin sisään joukkueeseen, niin sitten varmasti käydään läpi kahden kärjenkin taktiikkaa. Siinä on tosin omat haasteensa, kun hän ei puhu englantia. Minäkään kun en puhu espanjaa, niin monesti kommunikoidaan käsillä ja ilmeillä, Roiha naurahtaa.

KPV:lla on edessä cupin täyteinen helmikuu. Kokkolalaiset pelaavat tässä kuussa neljä cupin matsia.

- Edessä on kovasti harjoituksia ja cupin pelejä. Ei tässä paljoa vapaa aikaa ole. Preseason on pitkä, mutta johonkin se aika vain katoaa. Kohtahan se liigakin jo alkaa, Roiha naurahtaa.

KPV isännöi Ilvestä Suomen Cupin ottelussa Kokkolan Kipparihallissa perjantaina 8. helmikuuta klo 19.00.

Lisää uutisia