AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 1.2.2019

​RoPS vahvisti maalivahtiosastoaan – Veikkausliigakentiltä tuttu pelaaja sopimukseen

​RoPS vahvisti maalivahtiosastoaan – Veikkausliigakentiltä tuttu pelaaja sopimukseen

Damjan Siskovski tuntee Veikkausliigan hyvin. (Kuva: RoPS)

Viime kaudella Veikkausliigaa FC Lahdessa pelannut makedonialaismaalivahti Damjan Siskovski, 23, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. Siskovskin sopimus ulottuu heinäkuun puoliväliin saakka.

Damjan Siskovski pelasi viime kaudella FC Lahden paidassa viidessätoista Veikkausliigan ja neljässä Suomen Cupin ottelussa. Rovaniemellä Siskovski nähtiin RoPS:n ja FC Lahden ottelussa 25. huhtikuuta.

RoPS joutui etsimään uutta maalivahtia Antonio Regueron loukkaannuttua harjoitusottelussa tammikuun puolivälissä. Positiivisimmissa arvioissa Regueron odotetaan kuntoutuvan Veikkausliigan alkuun mennessä, mutta on myös mahdollista, että toipuminen pitkittyy.

Siskovski kiinnitti RoPS:n maalivahtivalmentaja Juho Luukkosen huomion jo viime kaudella.

- Meillä kävi hiukan tuurikin, että saimme tässä vaiheessa talvea Damjanin tasoisen maalivahdin, Luukkonen kertoo.

- Damjan on nuori ja potentiaalinen tulevaisuuden maalivahti. Hän on hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa, suhteellisen ulottuva ja pystyvä kaveri jalallakin.

Damjan Siskovskille itselleen siirto Napapiirille oli helppo. Hän tuntee jo sarjan sekä vastustajat.

Lisäksi viime kaudella RoPS:ssa pelannut hyökkääjä Filip Ivanovski on hänen vanha joukkuekaverinsa. Ivanovskin kautta Siskovski kuuli positiivista sekä seurasta että kaupungista. Myös Antonio Regueron kanssa hän on vaihtanut ajatuksia.

- On mukava palata tuttuun sarjaan, Siskovski hymyilee.

- Tietenkin uuteen joukkueeseen täytyy ensi sopeutua, mutta tiedän aika hyvin, miten RoPS pelaa. Päävalmentaja Toni Koskela haluaa, että myös maalivahti on hyvä pallollisena.

Damjan Siskovski saapui Suomeen myöhään torstai-iltana ja on välittömästi mukana joukkueen harjoituksissa.

Aiemmalla urallaan Siskovski debytoi miesten sarjoissa jo 16-vuotiaana Eurooppaliigan play-offs -ottelussa SS Laziota vastaan. Makedonian pääsarjasta hänellä on tilillään yli 70 ottelua ja Makedonian tuplamestaruus kaudelta 2013 - 2014. Hän kuuluu Makedonian maajoukkueeseen.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia