AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 24.1.2019

"Ottelupäivä on se juhlapäivä" - VPS valmiina cupin avausotteluun

"Ottelupäivä on se juhlapäivä" - VPS valmiina cupin avausotteluun

VPS kohtaa SJK:n perjantaina cupin avauksessa. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cup alkaa Vepsun osalta tämän viikon perjantaina vierasottelulla SJK:ta vastaan. Kyseessä on kauden ensimmäinen Pohjanmaan derby.

VPS aloitti joukkueharjoituksensa tammikuun alussa, mutta SJK -peli tulee olemaan vuoden ensimmäinen ottelu joukkueelle.

- On ehkä ihan hyväkin asia, että emme ole vielä pelanneet tänä vuonna, koska rosterimme on ollut aika kapea. Nyt tulemme suhteellisen ehjänä Seinäjoelle. Seinäjoelle on aina mukava mennä pelaamaan. Kenttä on hieman pienempi ja tiiviimpi, joten peli on erittäin nopeaa. Pelissä tulee olemaan hyvä tunnelma, analysoi päävalmentaja Petri Vuorinen.

SJK sijoittui viime kaudella Veikkausliigassa yhdeksänneksi. SJK ei ole ollut yhtä aktiivinen talven siirtomarkkinoilla, kuin aiempina vuosina. Seurasta on lähtenyt pelaajia kuten uransa lopettanut Richie Dorman ja Norjaan siirtynyt Johannes Laaksonen. Ainoa uusi hankinta on ghanalainen puolustuspään pelaaja Jude Arthur. Vuorisen keskittyminen on kuitenkin ollut enemmän Vepsussa kuin tulevassa vastustajassa.

- Prioriteettimme ovat omassa tekemisessä. Olin toki katsomassa FF Jaron ja SJK:n välisen harjoitusottelun. Emme lähde muuttamaan omaa tekemistämme vastustajan takia vielä tässä vaiheessa. Tässä alkuvaiheessa keskitymme omiin juttuihimme.

Vuorinen on vaitonainen taktisista muutoksista verrattuna viime kauteen. Päävalmentaja kuitenkin toivoo, että Vepsun pelissä nähdään uusia elementtejä, joita on hiottu harjoituskentällä tammikuun aikana.

- Joka vuosi tulee uusia pelillisiä ideoita. Teimme analyysin viime kaudesta. Joissakin asioissa olimme ihan hyviä ja ihan ok, mutta lähdemme myös parantamaan ja muuttamaan tiettyjä juttuja.

- Esimerkiksi puolustuspelistämme löytyy asioita, joita pitää talven aikana kehittää ja parantaa. Keskitymme omaan pelitapaamme ja päivittäiseen tekemiseemme. Joukkue on täynnä pelaajia, joilla on intohimoa jalkapalloa ja Vepsua kohtaan. Se on tärkeintä.

Suomen Cup on tärkeä kilpailu kaikille seuroille. Se on myös yksi tie europeleihin. Vuorinen ja joukkue kuitenkin keskittyvät Cupiin ottelu kerrallaan.

- Tänä vuonna menemme peli kerrallaan. Keskitymme tähän päivään, tähän viikkoon ja seuraavaan otteluun. Emme tällä hetkellä katso yhtään sen pidemmälle. Tiedämme, millainen kilpailu Suomen Cup on. Valmistaudumme siihen laadukkaalla päivittäisellä työnteolla. Ottelupäivä on meille sitten se juhlapäivä, päättää Vuorinen.

SJK-VPS pelataan perjantaina 25.1. klo 19:00 Seinäjoella Wallsportissa. Ottelua voi seurata kaikkien cupin otteluiden tavoin suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia