AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 22.1.2019

​Miten TPS:n runkopelaaja päätyi Kokkolaan? "Muita vaihtoehtoja oli liigasta ja Ykkösestä"

​Miten TPS:n runkopelaaja päätyi Kokkolaan? "Muita vaihtoehtoja oli liigasta ja Ykkösestä"

Juri Kinnunen on yksi KPV:n alkavan kauden hankinnoista. (Kuva: Juha Tamminen)

Juri Kinnunen edusti TPS:aa viimeisinä viitenä kautena. Nyt hän hakee uusia haasteita uralleen KPV:sta.

Laitapuolustaja Juri Kinnunen edusti Turun Palloseuraa viitenä viime kautena ja kuului jokaisena joukkueen runkopelaajiin. Viime kaudella hän pelasi 26 ottelussa, kun TPS putosi liigakarsinnan jälkeen Veikkausliigasta.

Pelejä olisi voinut viime vuonna kertyä tilille enemmänkin, mutta loukkaantumisesta toipuminen vei aikansa.

37 ottelua Veikkausliigassa ja 185 kamppailua Ykkösessä urallaan pelannut Kinnunen päätti jatkaa uraansa pääsarjatasolla ja lähti Turusta. Uusi osoite löytyi Pohjanmaalta, kun hän solmi liiganousija KPV:n kanssa kauden 2019 kattavan sopimuksen ennen joulua.

- Päädyin Kokkolaan oikeastaan sen takia, että elämä näytti siltä, että piti saada vähän vaihtelua. Tyttöystäväni asuu Kokkolassa, joten oli helppo ratkaisu tulla tänne pelaamaan, Kinnunen kertoo.

- Oli siinä muita vaihtoehtoja Veikkausliigasta ja Ykkösestä, mutta elämän kohdalla tämä oli tällä hetkellä paras ratkaisu, että sai kentän ulkopuoliset asiat kuntoon ja voi rauhassa keskittyä jalkapalloon.

Päätös lähteä Turusta ja TPS:sta oli vaikea, jopa raastava. Helmikuussa 29 vuotta täyttävän pelaajan päätös ei syntynyt sormia napsauttamalla.

- Oli henkilökohtaisesti vaikea päätös lähteä TPS:sta, mutta halusin pelata Veikkausliigaa. Kun sain asiat sovittua KPV:n kanssa, niin on ollut hyvä fiilis. Kyllä minun teki pahaa jättää TPS, mutta uudet hyvät tuulet ja uudet haasteet herättävät pelaajankin ihan eri tavalla treenaamaan, Kinnunen sanoo.

- Viettämäni vuodet TPS:ssa olivat hienoja ja muistan ne aina, mutta välillä täytyy olla vaihtelua - kuten kaikissa asioissa, hän huokaa.

Ensivaikutelma KPV:sta on ollut hyvä. Nousijajoukkueesta löytyi entuudestaan tuttuja pelaajia, ja meno harjoituksissa on miellyttänyt Käpylän Pallon kasvattia.

- Meillä on ihan hyvä sekoitus nuoruutta ja vanhempia pelaajia. Tosi hyvä meininki on ollut treeneissä, tosi paljon uusia juttuja ja se on herättänyt minut ihan uutena pelaajana taas pelaamaan jalkapalloa. Olen niinsanotusti saanut intoa takaisin kokonaan futikseen.


Suomen Cupin ottelu KPV-KuPS pelataan perjantaina 25.1. klo 19 alkaen Kipparihallissa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia