AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 21.1.2019

​Valmentaja kehuu tuoretta hankintaa: "Ei varmaan paljoa tarvitse esitellä"

​Valmentaja kehuu tuoretta hankintaa: "Ei varmaan paljoa tarvitse esitellä"

Hendrik Helmke otetaan ilolla vastaan KPV:ssä. (Kuva: Juha Tamminen)

KPV kertoi maanantaina keskikenttäpelaaja Hendrik Helmken liittyvän joukkueeseen. Päävalmentaja Jarmo Korhonen on tyytyväinen liigakentiltä tutun pelaajan liittymisestä nousijan paitaan.

Suomen kentiltäkin tuttu saksalais-brasilialainen on aiemmin pelannut urallaan yli sata ottelua Veikkausliigaa IFK Mariehamnin, FF Jaron sekä FC Lahden paidassa. Lisäksi Saksassa pelioppinsa saanut Helmke on pelannut mm. Iranin, Egyptin ja Norjan pääsarjoissa.

31-vuotias pallotaituri on viime kaudella pelannut toisessa kotimaassaan Brasiliassa.

Suomalaiselle futisyleisölle tuttu pelaaja palaa mielellään Veikkausliigaan.

- Olin vapaa neuvottelemaan uudesta seurasta ja kuulin paljon hyvää KPV:stä, joten päätös oli mieluinen. Veikkausliiga on hyvätasoinen sarja, vaikkakin hieman aliarvostettu. Olen tyytyväinen sopimukseen ja pystyn monipuolisena keskikenttäpelaajana auttamaan joukkuetta. Mieluiten pelaan hyökkäyssuuntaan box-to-box pelaajana, mutta olen myös fyysinen pelaaja, joten puolustusroolitkin sujuvat, Helmke kommentoi.

KPV:n valmennus on luonnollisesti tyytyväinen saadessaan taitavan pelaajan riveihinsä.

- Eipä Hendrikiä varmaan paljoa tarvitse suomalaiselle yleisölle esitellä. Taitava kaveri, joka pystyy yhdistämään meidän puolustuksen ja hyökkäyksen, sekä rytmittämään peliä, KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen taustoitti Helmken roolia joukkueessa.

Helmken pelilupa-asiat ratkeavat lähipäivinä, ja mies saattaa olla joukkueen mukana jo perjantain Suomen Cupin kotiottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan.

Helmken sopimus KPV:n kanssa kattaa kauden 2019.

Lisää uutisia