AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 9.1.2019

​Seuralegenda mukaan FC Interin akatemian valmennukseen

​Seuralegenda mukaan FC Interin akatemian valmennukseen

FC Inter hyödyntää entisen pelaajansa Ari Nymanin kokemusta valmentajapuolella. (Kuva: Juha Tamminen)

Jo vuonna 1995 suoraan Nappulaliigasta FC Interiin siirtynyt seuralegenda Ari Nyman aloittaa valmennusuran Interissä.

Viime vuonna UEFA B -valmentajakoulutuksen aloittanut Nyman ottaa nyt vastuulleen osan akatemiapelaajien yksilöllisestä kehittymisen seurannasta.

Nymanin uuteen työnkuvaan lukeutuu mm. junioreiden aamuharjoitusten johtaminen. Nyman tulee olemaan keskeisessä roolissa myös pelaajien harjoitusten ja otteluiden tarkkailussa, analysoinnissa ja seurannassa.

Nyman on ehtinyt pelata urallaan peräti 406 Veikkausliigan ottelua, joista kaikki sinimustassa paidassa. Pitkälle uralle on mahtunut myös mm. 22 A-maaottelua sekä kaksi kautta Sveitsin liigan FC Thunin riveissä.

Nyman on innoissaan päästessään uusien haasteiden pariin.

- Lähden erittäin innolla mukaan Interin nuorten valmennukseen. Sen verran pitkä pelaajaura on takana, että uskon siitä olevan hyötyä myös aloittaessani valmentajauraani. On kiva päästä myös antamaan vinkkejä tuleville ammattipelaajille. Myös se, että saan jatkaa työskentelyä jalkapallon parissa, on erittäin mukava asia, Nyman toteaa.

Interin tekninen johtaja Vesa Mäki on tyytyväinen Nymanin sopimuksen varmistuttua.

- On mahtavaa saada Ari mukaan valmennustiimiimme. Aloitimme nämä keskustelut jo vuosi sitten ja laadimme Arille koulutussuunnitelman pelaamisen ja UEFA B -valmentajakoulutuksen yhdistämiseksi. Ari oli jo viime vuonna osittain mukana B-juniorijoukkueen valmennustiimissä. Nyt hän ottaa isomman harppauksen valmentajaurallaan ottaen vastuulleen muutaman nuoren talenttipelaajan tukemisen. Etenemme askel kerrallaan ja katsomme kevään aikana myös mahdollisia muita tehtäviä, Mäki kertoo.

Lisää uutisia