AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 15.12.2018

​RoPS ei hötkyile hankinnoissaan: "Olisimme pulassa"

​RoPS ei hötkyile hankinnoissaan: "Olisimme pulassa"

Kuva: Juha Tamminen

RoPS toimii Veikkausliigassa pienellä budjetilla, mutta pelasi itsensä viime kaudella upeasti hopeamitaleille.

Hopeamitalijuhlien jälkeen puhelimet ovat soineet RoPS:n toimistolla tiuhaan tahtiin. Monet pelaajat tulisivat mielellään Rovaniemelle, jossa menestytään rajallisillakin resursseilla. Nuo rajalliset resurssit asettavat kuitenkin tiukat raamit pelaajahankinnoille, eikä pelaajasopimuksia tehdä kuin tiukan harkinnan jälkeen.

- Varmaan se (hopeasija) on näkynyt sillä tapaa, että onhan pelaajia tarjolla vaikka kuinka paljon. Se on kuitenkin fakta, että emme pysty lähteä kilpailemaan parhaassa iässä tai siihen tulossa olevista suomalaisista pelaajista taloudellisen tilanteen takia. Jos olisimme halunneet sopimuksia tehdä, niin sopimuksia olisi tehty. Me toimimme rajallisilla resursseilla. Ne keitä hankitaan, pitää olla riittävän hyviä pelaajia ja oikeanlaisia persoonia. Jos tehdään hankintojen kanssa huteja, niin ollaan pulassa. Pelaajia on vaikea saada pois kesken sopimuskauden. Meidän pitää olla varmoja hankintoja tehdessä. Kukaan ei tietenkään ole 100 prosenttisen varma, mutta koetamme kerätä pelaajista mahdollisimman paljon tietoa, RoPS:n luotsi Toni Koskela kertoo.

Koskela rakentaa parhaillaan joukkuetta toiselle RoPS-kaudelleen. Viime kaudella Rovaniemellä onnistuttiin pelaajahankinnoissa ja samaan pyritään tämän talven ja tulevan kevään aikanakin.

- Toppariosasto menee täysin uusiksi. Sinne kolme tai neljä miestä, joista yksi on joku alakerran yleispelaaja. Tavoite on saada sama tilanne kuin tämän vuoden tammikuussa eli yksi nuorehko suomalainen, mutta jo Veikkausliigaa pelannut toppari ja tämän lisäksi pari nuorta suomalaista lupaavaa pelaajaa. Keskikentälle etsitään yhtä selkeää avainpelaajaa. Riippuen sitten mitä markkinoilta meille tarjotaan hinta-laatusuhteen mukaan mikä natsaa meille, hyökkäävämpi vai puolustavampi pelaaja. Selkeä avainpelaaja tarvitaan myös laitahyökkääjän tontille ja sen jälkeen yksi laituri lisää.

Rovaniemen Palloseura solmi syyskuussa kolmivuotisen yhteistyösopimuksen Ghanan pääsarjassa pelaavan Dreams FC:n kanssa. Tämän yhteistyön myötä Koskela saa käyttöönsä mielenkiintoisia pelaajia jo kaudeksi 2019.

- Ghanasta yhteistyöseurasta meille on tulossa toppari, keskikenttäpelaaja ja laituri, Koskela kertoo.

Lisää uutisia