AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.47 // 23.11.2018

​Veikkausliigan sarjajärjestelmän muutokset voimaan kaudelle 2019

​Veikkausliigan sarjajärjestelmän muutokset voimaan kaudelle 2019

Palloliiton liittohallitus on hyväksynyt esityksen Veikkausliigan sarjajärjestelmän muuttamisesta. Muutos astuu voimaan jo kaudelle 2019.

Veikkausliigan hallitus hyväksyi pääsarjatyöryhmän tekemän esityksen kokouksessaan 2.11.2018 ja ehdotti liittohallitukselle uuden sarjajärjestelmän käyttöönottoa Veikkausliigassa kaudesta 2019 lähtien. Liittohallitus hyväksyi esityksen kokouksessaan 23.11.2018.

Pääsarjatyöryhmän esityksen mukaisesti Veikkausliiga pelataan kaudesta 2019 lähtien kahdentoista joukkueen kaksinkertaisena sarjana (22 kierrosta) ja tämän jälkeen pelataan kuudella joukkueella yksinkertaiset loppusarjat mestaruussarja, jossa pelaa kuusi parasta ja haastajasarja, jossa pelaavat sijoille 7.-12. päätyneet joukkueet (viisi kierrosta kummassakin).

Joukkueet jatkavat loppusarjoissa niistä pisteistä, jotka ovat kaksinkertaisen sarjan aikana keränneet. Mestari ja muut mitalistit ratkaistaan mestaruussarjan sijoitusten perusteella. Mestari saa karsintapaikan Mestarien liigaan ja hopeamitalisti Eurooppa-liigaan. Haastajasarjan viimeinen joukkue putoaa kauden päätteeksi Ykköseen, ja toiseksi viimeinen joukkue karsii paikasta Veikkausliigaan.

Paikan Eurooppa-liigan karsintaan saa entiseen tapaan myös Suomen Cupin mestari. Toinen Veikkausliigan perusteella määräytyvä paikka Eurooppa-liigan karsinnoissa ratkaistaan loppusarjojen jälkeen pelattavalla pudotuspelimuotoisella Eurooppa-liigan paikasta pelattavalla lopputurnauksella, johon osallistuvat mestaruussarjan sijoille 3. – 6. sijoittuneet joukkueet sekä haastajasarjan ensimmäiseksi sijoittunut joukkue eli kokonaisuutena sijoille 3. – 7. sijoittuneet joukkueet.

Mikäli Suomen Cupin voittanut joukkue sijoittuu Veikkausliigassa sijoille 3. – 7., sen tilalle lopputurnaukseen nousee haastajasarjan toiseksi sijoittunut eli kokonaisuudessaan sijalle 8. sijoittunut joukkue. Mikäli Suomen Cupin voittanut joukkue voittaa Veikkausliigan mestaruuden, cupista saatava Eurooppa-liigan karsintapaikka jaetaan Veikkausliigan perusteella, jolloin sekä toiseksi että kolmanneksi Veikkausliigassa sijoittuneet saavat suoran paikan Eurooppa-liigan karsintoihin. Vastaavasti jos Suomen Cupin voittanut joukkue sijoittuu Veikkausliigassa toiseksi, paikka Eurooppa-liigan karsinnoissa menee suoraan Veikkausliigassa kolmanneksi sijoittuneelle ja lopputurnauksessa pelaavat Veikkausliigassa sijoille 4. – 8. sijoittuneet joukkueet.

Lopputurnauksen ensimmäinen vaihe pelataan yksiosaisena (parhaiten sijoittunut vastaan huonoimmin sijoittunut ja toiseksi parhaiten sijoittunut vastaan toiseksi huonoimmin sijoittunut). Toisessa vaiheessa ensimmäisen vaiheen voittajat kohtaavat yksiosaisessa ottelussa. Lopulta tämän ottelun voittaja kohtaa lopputurnauksen viimeisessä vaiheessa kaksiosaisessa ottelussa sijalle 3. sijoittuneen joukkueen. Tämän otteluparin voittaja saa paikan seuraavan kesän Eurooppa-liigan karsintaan.

Liittohallitus päätti lisäksi perustaa erillisen työryhmän olosuhteiden kehittämiseksi kilpailukauden pidentämisen mahdollistamiseksi suomalaissa pääsarjoissa.

Lisää uutisia