AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 30.10.2018

KPV haluaa Veikkausliigaan - ”Näin hienoja matseja ei päästä pelaamaan liian usein”

KPV haluaa Veikkausliigaan - ”Näin hienoja matseja ei päästä pelaamaan liian usein”

Kuva: Juha Tamminen

Kokkolalainen KPV sijoittui Ykkösessä toiseksi ja kohtaa liigakarsinnoissa TPS:n. Kokenut Kalle Multanen haluaa paikan Veikkausliigasta.

KPV ja TPS pelaavat kaksiosaisen liigakarsinnan ensimmäisen taiston keskiviikkona 31.10. klo 14 Kokkolan keskuskentällä. Toinen ja ratkaiseva osa on edessä lauantaina 3.11. klo 15. Veritas stadionilla. TPS kärsi lauantaina mestari HJK:lle 0-4-tappion, kun taas KPV kaatoi Hakan puhtaasti 3-0.

- Joukkueessa on odottavainen tunnelma ja fiilikset lähteä pelaamaan näitä pelejä ovat aivan mahtavat. Meillä on mahdollisuus yltää tavoitteeseemme, eli nousuun. Näin hienoja matseja ei päästä pelaamaan liian usein, Kalle Multanen tiivistää.

KPV johti Ykköstä vielä vajaa kaksi viikkoa sitten, mutta kärsi kärkikamppailussa HIFK:lle 1-2-tappion. Helsinkiläiset voittivat myös kauden päätösottelunsa ja nousevat näin liigaan suoraan.

- Tappio oli iso pettymys ja siitä yli pääseminen otti aikansa. Näytimme kuitenkin lauantaina, että olemme valmiita katsomaan eteenpäin, hyökkääjä toteaa.

- Nousukarsinnat lopulta määrittävät, kuinka onnistunut kautemme on ollut. Näiden pelien jälkeen tiedämme oliko kausi onnistunut vai ei.

Multanen ylitti tyylikkään rajapyykin syyskuun lopussa. Hyökkääjä iski 86 maalinsa Ykkösessä ja nousi sarjan kaikkien aikojen maalitilastossa kärkipaikalle. Tällä kaudella hän on pelannut kaikissa 27 ottelussa ja tehnyt niissä 11 maalia.

- Henkilökohtaisesti olen tehnyt ihan kelpo määrän maaleja ja pelannut koko ajan joukkueessa, joka on päässyt karsintoihin saakka. Siinä mielessä ihan ok kausi, mutta sekin riippuu lopulta siitä miten näissä viimeisissä peleissä käy. Mieluusti tekisin vielä maalin tai pari, Multanen heittää.

TPS ja KPV ovat toisilleen kaikkea muuta kuin vieraat vastukset. TPS pelasi viime kaudella Ykköstä ja joukkueet kohtasivat kolmesti. Kauden ensimmäisen kohtaamisen vei KPV (2-1) ja kahdessa seuraavassa taistossa pisteet jaettiin (0-0 ja 2-2).

- TPS:lla on paljon samoja pelaajia kuin viime vuonna Ykkösessä, muutamalla vahvistuksella varustettuna. Hirveästi joukkue ei ole muuttunut. Kumpikaan meistä pystyy tuskin toista suuremmin yllättämään. (Sterling) Yateke on ollut iso vahvistus heille ja onnistunut tekemään paljon maaleja. Hyvän oloinen jätkä pelaamaan, Multanen heittää.

- En usko, että meidän tarvitsee itseämme mitenkään ylittää. Jos pystymme kahdessa pelissä omaan, hyvään suoritukseen, niin sen pitäisi riittää voittoon.

Keskiviikon ottelu alkaa Kokkolassa siis jo klo 14. Aika ei ole arkipäivänä ideaali, mutta Multanen luottaa omiensa kannustukseen.

- Alkamisaika on yleisön näkökulmasta haastava, mutta uskon, että paikalle tulee paljon porukkaa. Nämä ovat ratkaisupelejä ja yleisö syttyy niihin varmasti.


KPV-TPS Kokkolan keskuskentällä keskiviikkona 31.10. kello 14.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia