AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 24.10.2018

​Jatkuuko Veikkausliigan konkarin ura? "Nälkä on kasvanut syödessä"

​Jatkuuko Veikkausliigan konkarin ura? "Nälkä on kasvanut syödessä"

Mikko Vilmusen uran jatko on yhä auki. (Kuva: Juha Tamminen)

Loppukauden aikana tullut vastuu on saanut PS Kemin konkarivahdin Mikko Vilmusen jälleen nauttimaan pelaamisesta.

Mikko Vilmunen nousi isoon rooliin PS Kemissä, kun ykkösmaalivahti Oskari Forsman siirtyi FC Lahteen kesken kauden. Sen jälkeen Vilmunen on ollut vakiomies PS Kemin tolppien välissä.

38-vuotias molari ei osaa vielä sanoa, jatkuuko peliura kauden jälkeen. Hän ei ole suunnitellut lopettavansa pitkää uraansa.

- Tässä pitää varmaan pelata kausi loppuun ja sen jälkeen on varmaan pienten keskuteluiden paikka joka paikassa - jatkuuko pelit vai mitä tehdään, 16 pelissä kauden aikana pelannut Vilmunen sanoi.

- Olen sanonut jo useampaan otteeseen, että kun olen saanut loppukaudesta vastuuta niin nälkä on kasvanut syödessä. Vaikka ikää rupeaa olemaan varmaan eniten koko Veikkausliigassa, palo pelata on kuitenkin syttynyt kuin uudestaan.

Rakkaus lajia kohtaan kukoistaa taas, vaikka Vilmunen vietti 1,5 vuoden pelitaukoa PS Kemissä Kakkosessa pelatun kauden 2013 jälkeen.

- Niin kauan kun tämä on hauskaa, niin kauan tätä voi tehdä. Sitten kun ei ole enää hauskaa, voi heittää hanskat lujaa naulalla kiinni seinään, Vilmunen naureskeli.

PS Kemin kausi on ollut haastava. Sarjajumboksi jäämisen ja sen myötä tippumisen jo viikkoja sitten varmistanut joukkue vaihtoi kauden aikana kahdesti päävalmentajaa ja pelaajapuolella koettiin isoja muutoksia.

Paljon on ehtinyt tapahtua. Vilmunen painottaa, että henki pukukopissa on silti pysynyt vahvana.

- Vaiherikastahan tämä on ollut. Välillä en ole itsekään ollut ihan kärryillä siitä mitä tapahtuu. Joukkuehenki on kuitenkin ollut kopissa ihan hyvä vaikka on tullut useampi isokin muutos kesken kauden ja pelaajia on tullut ja lähtenyt.

- Hyvänä pysynyt ilmapiiri on tasoittanut menoa. Olen aina sanonut, ettemme hirveästi pysty vaikuttamaan niihin valmentajanvaihdoksiin tai muihin asioihin. Pystymme vaikuttamaan siihen miten pelaamme ja treenaamme, se on se asia mihin pitää keskittyä, Vilmunen alleviivasi.

Hänen pelaamisensa FC Lahtea vastaan lauantaina on vielä epävarmaa. Vilmunen huilasi sunnuntain ottelun IFK Mariehamnia vastaan "pikkuvaivojen takia".


FC Lahti-PS Kemi Kisapuistossa lauantaina 27.10. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia