AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 24.10.2018

​Interin legenda koki tunnemyrskyn, joka jyllää yhä - unet jäivät väliin monena yönä

​Interin legenda koki tunnemyrskyn, joka jyllää yhä - unet jäivät väliin monena yönä

Yli 400 Veikkausliigan ottelua pelanneen Ari Nymanin ura FC Interissä päättyy tähän kauteen. (Kuva: Juha Tamminen)

Ari Nyman sai kuulla yllättäen FC Interin johdolta, ettei hänelle tarjota jatkosopimusta kaudelle 2019. Sen jälkeen seuran omalla kasvatilla on riittänyt pohdittavaa.

Ari Nyman sai viime keskiviikkona huonoja uutisia, jotka tulivat täysin puun takaa. Nymanin koko uran edustama turkulainen FC Inter ilmoitti puolustuspään monitoimimiehelle, ettei jatkosopimusta ole luvassa ensi kaudelle.

- Se oli lyhyt ja ytimekäs palaveri ihan kasvotusten, Nyman kertoo.

Inter pelasi kotonaan FC Honkaa vastaan saman viikon sunnuntaina, ja Nyman oli pitkään epävarma pelaamisestaan. Kun tunteet jylläsivät ja yöunet jäivät olemattomiksi, tilanne tuntui pelaajasta todella raskaalta.

- Aikamoista vuoristorataa olivat ne päivät ennen peliä. Ihan viimeiseen asti piti miettiä, pystyykö sitä edes pelaamaan. Päätös tuli niin lähellä sitä peliä, niin siinä oli enemmän tai vähemmän kaikkia vaikeuksia keskittyä itse asiaan.

- En kuitenkaan halunnut mennä pelaamaan vaan siksi, että se on viimeinen kotipeli. Varsinkaan kun ei ollut nukkunut 3-4 päivään.

Inter hävisi Hongalle 0-2, mutta ottelun jälkeen Veritas Stadionin yleisö muisti aplodein 34-vuotiasta Nymania, joka debytoi sinimustissa Veikkausliigassa lähes 18 vuotta sitten. 406 liigapeliä vain ja ainoastaan kasvattiseuransa riveissä pelannut puolustaja on ainoa yli 400 liigakamppailua sarjan aktiivipelaajista pelannut mies.

22 A-maaottelua Suomen paidassa luutinyt Nyman oli tappiosta huolimatta jälkeenpäin tyytyväinen siihen, että päätti pelata.

- Onneksi se meni kaikin puolin hyvin. Oli tietenkin parempi päättää tämä näin, että sai jättää kannattajille hyvästit. Sen suhteen oli ihan hyvä fiilis pelin jälkeen, Nyman muistaa.

Jos päätös sopimuksen tarjoamatta jättämisestä tuli Nymanille puskista, niin kävi myös monelle muulle. Nymanin puhelin on täyttynyt tukea osoittavista viesteistä, ja myös joukkuetoverit ovat olleet jonkin verran joukkueen kokeneimman pelaajan ympärillä vaikealla hetkellä.

- Ei tuossa tietenkään olla (joukkueessa) hirveästi siitä jauhettu. Kyllä se on lämmittänyt mieltä, että vanhat pelikaverit ovat olleet yhteydessä ja muualtakin on tullut viestejä.

Jos Inter olisi tarjonnut Nymanille jatkoa, vastaus olisi ollut selvä.

- Siitä ei olisi ollut kahta kysymystä. Olisin ollut ehdottomasti valmis jatkamaan pelaamista Interissä, olisi rooli sitten ollut mikä tahansa, Nyman vastaa.

Jatkoaan hän ei ole vielä pystynyt puntaroimaan sen kummemmin. On siis epäselvää, jatkaako hän uraansa. Ja jos jatkaa, sarjataso on täysi kysymysmerkki.

- Olin ajatellut, että sen perusteella miten tässä nyt on mennyt ja pysynyt kunnossa, pystyisin jatkamaan helposti parikin vuotta. Se nyt oli oma ajatus, mutta se ei mennyt ihan niin kuin oli ajatellut. En ole pystynyt vielä miettimään, pystyykö tässä lähtemään vielä muualle.

Inter pelaa lauantain päätöskierroksella vieraissa SJK:ta vastaan. Nyman ei vielä tiedä, pystyykö tai haluaako hän edes pelata. Hän miettii yhä Interin parasta.

Takki on ymmärrettävästi tyhjä kyyneliin päättyneen kotiyleisön hyvästelemisen jälkeen.

- Sen pelin jälkeen oli sellainen olo, että ehkä olisi kiva lopettaa tämä kausi näin, kotipeliin. Sellainen on fiilis tällä hetkellä. En oikein osaa sanoa, mutta kyllä olen ainakin ajatellut lähteä mukaan, ei se siitä ole kiinni. Kyllä tässä vedetään loppuun asti joukkueen mukana, Nyman linjaa.


SJK-FC Inter OmaSP Stadionilla lauantaina 27.10. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia