AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2018

RoPS:lle Veikkausliigan hopeiset mitalit (VPS-RoPS 1-2)

RoPS:lle Veikkausliigan hopeiset mitalit (VPS-RoPS 1-2)

RoPS voitti VPS:n Vaasassa 2-1 ja venytti näin eronsa Kuopion Palloseuraan ja FC Honkaan neljään pisteeseen ennen kauden päätöskierrosta. Näin ollen RoPS varmisti hopeiset mitalit ja paikan eurokentille kaudelle 2019.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli omat puolittaiset maalipaikkansa. Viiden minuutin pelin jälkeen RoPS oli lähellä maalia Lucas Lingmanin vaarallisen sivuvaparin jälkeen. Pian tämän jälkeen Douglas Cae puski kulmapotkusta kohti alakulmaa, mutta Antonio Reguero onnistui torjunnassaan. Puolen tunnin paikkeilla RoPS:in Gorozia pääsi laukomaan, mutta Samu Volotinen esitti loistavan torjunnan.

Vepsu tuli toiselle puoliajalla kovalla asenteella ja loi jatkuvaa painetta Regueron maalille. Neljä perättäistä kulmapotkua eivät kuitenkaan johtaneet maaliin. RoPS selvitti paineen ja pian Lassi Lappalainen karkasi vaasalaisten puolustukselta. Lappalaista rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti ja Agnaldo upotti pilkun Volotisen taakse.

VPS jatkoi kuitenkin hyviä otteitaan myös takaiskun jälkeen. Paine kasvoi rovaniemeläisten maalilla ja kellossa oli 71 minuuttia, kun Joonas Vahtera sijoitti pallon tarkasti takakulmaan. Syötön maaliin tarjoili kapteeni Sebastian Strandvall. VPS jahtasi voittomaalia aktiivisesti ja paljossa mukana ollut Ibrahima Gueye pääsi laukomaan, mutta Reguero torjui.

Kesken Vepsun painostuksen RoPS kuitenkin pääsi rokottamaan vaasalaisia. Kellossa oli 89 minuuttia, kun Lappalainen pääsi yllättämään Vepsun puolustuksen ja laukoi pallon takakulmaan. VPS ei kuitenkaan lamaantunut maalista ja loi painetta myös aivan ottelun lopussa. Steven Morriseyta näytettiin rikottavan pilkun arvoisesti, mutta tuomari ei viheltänyt pilliinsä. Ottelu päättyi lopulta RoPSin voittoon lukemin 2-1.


FC Honka-VPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 27.10. kello 15.00 ja RoPS-Ilves Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 27.10. kello 15.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia