AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 26.9.2018

​Keskikentän runkopelaaja teki ensimmäisen maalinsa KuPS:lle - "En miettinyt kahdesti"

​Keskikentän runkopelaaja teki ensimmäisen maalinsa KuPS:lle - "En miettinyt kahdesti"

Reuben Ayarna iski lauantaina ensimmäisen maalinsa KuPS:n paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran taitava keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna viimeisteli lauantaina ensimmäisen maalinsa kuopiolaisjoukkueen riveissä.

Pelintekijä onnistui maalinteossa, kun mitalinmakuista Honka-ottelua oli pelattu 56 minuuttia. Ayarnan 1-1-osuma, joka lähi rangaistusalueen ulkopuolelta vasempaan ylänurkkaan, räjäytti riemun kattoon keltamustassa kotikatsomossa.

- Me pelasimme vasemmalla laidalla. Pallo syötettiin Tabi Mangalle, joka avasi peliä. Hyökkääjä Lucas Rangelilta pallo tuli jonkinlaisen kimmokkeen kautta Ville Saxmanille, joka oli selkä maaliin päin. Hän syötti pallon eteenpäin minulle, en miettinyt kahdesti vaan annoin mennä. Osuin palloon hyvin vasurilla ja tiesin heti, ettei maalivahti voi saada sitä mitenkään kiinni. Se meni aivan ylänurkkaan ja oli mahdoton pallo maalivahdille, Ayrna kuvaili hienoa onnistumistaan.

Ayarnan maali toi kuopiolaisille yhden arvokkaan sarjapisteen kovasta Veikkausliigakoitoksesta. Honka pelasi erittäin hyvin ja KuPS:n kaivattu kotivoitto jäi tällä kertaa haaveeksi. Mitalikamppailu jatkuu edelleen hyvistä asetelmista ja KuPS jatkaa omaa taisteluaan tulevana lauantaina Vaasassa.

- Honka on erittäin hyvä joukkue. He pelaavat palloa hyvällä itseluottamuksella ja pelaavat joukkueena hyvin kuten mekin. Toisella puoliajalla me pelasimme paremmin ja voitimme palloja enemmän ja olimme enemmän aggressiivisia. Ensimmäisellä puoliajalla me keskityimme enemmän muotoon kuin aggressiivisuuteen, emmekä tukeneet omaa puolustusnelikkoa riittävästi. Se mahdollisti vastustajan useat vastahyökkäykset kun tilaa oli, niin usein tapahtuu maalin tappioasemassa, Ayarna sanoi ja jatkoi:

- Meidän tunnelmamme olivat pelin jälkeen pettyneet. Meidän piti voittaa Rovaniemellä ja nyt oli kotona tärkeä peli. 50-prosenttisesti tunnelma oli pettynyt, 50-prosenttisesti me kuitenkin tiesimme ettei tämä ole ohi vielä. Meidän pitää vaan jatkaa samalla hyvällä asenteella, itseluottamuksella ja aggressiivisuudella niin me voitamme jatkossakin. Me teemme parhaamme voittaaksemme lauantaina Vaasassa.

Ayarna siirtyi elokuun alussa SJK:sta KuPS:aan ja on pelannut seitsemän liigapeliä savolaisjoukkueen riveissä erinomaisin ottein.


VPS-KuPS Elisa Stadionilla lauantaina 29.9. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia