AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.37 // 16.9.2018

SJK:n Dorman ennakoi: "Taistelupeli, taklauksia ja kaksinkamppailuja"

SJK:n Dorman ennakoi: "Taistelupeli, taklauksia ja kaksinkamppailuja"

Richie Dorman kiittelee SJK-faneja. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK matkaa maanantaiksi IFK Mariehamnin vieraaksi todelliseen kuuden pisteen otteluun.

Edellisellä kertaa Maariahaminassa SJK:n kapteenina toimi Richie Dorman. Hänellä ei ollut kapteeninnauha hihassaan ensimmäistä kertaa SJK-paidassa, mutta se oli ensimmäinen kerta kun nauha oli hänellä pelin alusta alkaen.

- Olin todella otettu siitä kunniasta johtaa pelaajat kentälle siellä. Siitä kahdeksastatoista pelaajasta keitä meillä siellä oli, minä sain kantaa SJK:n kapteeninnauhaa. Se on minulle kunnia-asia. Mielestäni pelasimme silloin ihan hyvän ottelun, hallitsimme peliä, mutta he tekivät yhden maalin ja se oli sitten siinä, muistelee SJK:n pitkäaikainen laitapuolustaja Richie Dorman.

Nyt katseet ovat kuitenkin maanantain kohtaamisessa, jossa jokainen piste on kummallekin joukkueelle äärimmäisen tärkeä. Dorman ei peittele ottelun merkitystä.

- Maanantain peli on molemmille huipputärkeä ja molemmat tarvitsevat voiton. Siksi siitä tulee taistelupeli, paljon taklauksia ja paljon kaksinkamppailuja.

- Nurmi on kostea iltapelissä, eikä tempo varmaan ole kovin kova. Toivottavasti me otamme niistä kamppailuista voiton ja voiton pelistä sekä kolme pistettä, joilla aloitamme nousun pois sarjan häntäpäästä viimeisissä viidessä ottelussa, sanoo Dorman.

Maarianhamina on perinteisesti vierasjoukkueille hankalimpia paikkoja pelata. Pitkä matka ja käytännössä miltei kokonaan kotikannattajista koostuvat yleisö tuovat omat haasteensa.

- Tiedän, että sinne on hankala matkustaa, varsinkin maanantai-otteluun, eikä siellä ole välttämättä paljoa meidän kannattajia. Mutta me tiedämme, että kannattajat katsovat peliä Seinäjoella yhdessä ja haluamme tarjota heille mahdollisimman hyvän matsin. Me näemme kannattajamme jälleen ensi perjantaina ja tiedän, että he ovat silloin taas meidän takanamme.

Dorman antaakin ison kiitoksen SJK-faneille.

- Tämän seuran kannattajatoiminta on mennyt koko ajan vain eteenpäin siitä kun minä liityin seuraan 2011. Kannattajaryhmä on vain koko ajan kasvanut.

- Eikä se ole ollut riippuvainen menestyksestä, vaan he ovat aina meidän takanamme, jopa nyt kun meillä on ollut pari hankalaa vuotta putkeen. Se ei pysäytä Kloppeja ja muita SJK:n kannattajia, sillä tämä seura on kuin perhe, sanoo Dorman.


IFK Mariehamn-SJK Wiklöf Holding Arenalla maanantaina 17.9. kello 19. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia