AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.33 // 18.8.2018

Ayarna ja Manga tuovat vaihtoehtoja - KuPS:lla hyvä tilanne

Ayarna ja Manga tuovat vaihtoehtoja - KuPS:lla hyvä tilanne

KuPS:lla on vaihtoehtoja eri pelipaikoille. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura matkasi perjantain kohti Turkua ja lauantaista vierasottelua FC Interiä vastaan luottavaisin mielin.

KuPS hankki elokuun alussa uuden taitavan pelaajavahvistuksen. Reuben Ayarna siirtyi Seinäjoelta keltamustaan täydentämään vajaaksi käynyttä keskikenttäryhmitystä. Pallotaituri on esittänyt elokuun otteluissa samantasoisia loisto-otteita kuin egyptiläistähti Abdalla El Said teki alkukaudella.

- Ayarna on taitava pelintekijä ja johtajatyyppi. Meille oli tärkeätä saada yksi ylimääräinen pelaaja keskelle Urho Nissilän ja Ruben Gabrielin poissaoloja korvaamaan.

- Hän on hyvä hankinta ja kaiken hehkutuksen arvoinen. Hän sopii meidän jalkapalloon ja pystyy varmasti parantamaan, päävalmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

Toppari Tabi Mangan paluulla on myös iso merkitys koko joukkueen puolustuspelaamisen kannalta. Manga pelasi sunnuntaina vakuuttavin ottein tehden ensimmäisen Veikkausliigamaalinsakin.

- Hän pelasi viimeksi helmikuun lopussa, kunnes loukkaantui. Poissaolo on ollut pitkä. Hän on johtava toppari, joka vie peliä eteenpäin ja parantaa koko ajan.

- Meillä on joukkueessa hyvä tilanne: meillä on kolme hyvää topparia Juho Pirttijoki, Tabi Manga ja Mikko Pitkänen ja lisäksi Henri Toivomäki pystyy myös tarvittaessa pelaamaan topparina, päävalmentaja muistuttaa.


FC Inter – KuPS Veritas Stadionilla lauantaina 18.8. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia