AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 10.8.2018

​Jarosta tuttu norsunluurannikkolaistoppari palaa Suomeen loppukauden sopimuksella

​Jarosta tuttu norsunluurannikkolaistoppari palaa Suomeen loppukauden sopimuksella

Jaroa aiemmin Suomessa edustanut Boris Kadio siirtyy SJK:n riveihin. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK on tehnyt loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen norsunluurannikkolaisen keskuspuolustajan Boris Kadion, 28, kanssa.

Sopimuksessa on optiot tulevista vuosista. Kadio siirtyy vapaalla siirrolla Seinäjoelle. Topparin sopimus Armenian pääsarjan Pyunik Jerevanissa päättyi 8.8.

- On hienoa olla jatkossa osa SJK:ta, joka on hyvä seura. Toivon pääseväni pian sinne mukaan ja taistelemaan yhdessä muun joukkueen kanssa. Haluan pian tavata uuden perheeni ja kaikki SJK:n kannattajat. Haluan, että SJK on minun uusi kotini, SJK:n harjoitusvahvuuteen ensi viikolla liittyvä Kadio sanoi.

180-senttinen keskuspuolustaja on Norsunluurannikon maineikkaan ASEC Mimosasin kasvatti ja edustanut urallaan maataan nuorten maajoukkueissa. Hän on ennestään suomalaiselle jalkapalloyleisölle tuttu Pietarsaaren Jaron paidasta kaudelta 2015, jolloin hän kamppaili sarjan parhaan puolustajan tittelistä yhdessä SJK:ssa pelanneen maanmiehensä Cedric Gogouan kanssa. Hänen valmentajanaan oli tuolloin Alexei Eremenko, joka on valmentanut miestä myös Kazakstanin ja Armenian pääsarjoissa.

- Tykkäsin tästä pojasta heti siitä lähtien, kun näin hänestä ensimmäisen videon. Olin silloin etsimässä pelaajaa, joka pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalla. Videolla hän pelasi topparina ja puolustavana keskikenttäpelaajana. Tietenkin videon voi saada näyttämään hyvältä, mutta näin hänessä heti jotain ja halusin hänet meille. Kun hän tuli meille, hän teki vaikutuksen kaikkiin, vaikka oli silloin vielä nuori. Harmillisesti talouden vuoksi hän ei voinut kuitenkaan jatkaa silloin meillä, Eremenko kertoo.

- Kun sitten olin Kazakstanissa, oli Kadio Intiassa, mutta sain hänet meille talven siirtoikkunassa. Sielläkin hän teki saman tien kaikkiin suuren vaikutuksen. Hänen ominaisuutensa kentällä ja ihmisenä, sai kaikki hänen puolelleen. Sama toistui jälleen, kun olin Armeniassa ja otin hänet sinne. Hän tuli heti ensimmäisissä harjoituksissa mukaan kuin olisi pelannut seurassa aina, Eremenko naurahtaa.

- Pelaajana hän voi pelata usealla paikalla. Melkein ihan millä paikalla tahansa. Intiassa hän pelasi kymppipaikalla ja hän on pelannut jopa laitapakkina. Tuntuu, että hän voi hypätä mille paikalle vaan ja onnistua siinä. Mutta ensimmäisenä hän on aina keskuspuolustaja. Hän on kentällä johtava pelaaja, joka ohjaa muita. Ehkei niin äänekäs, mutta hän pystyy ohjaamaan muita yksinkertaisesti elein ja liikkeellä. Luonteeltaan hän on voittaja. Hän haluaa aina voittaa.

- Vaikka hän ei olekaan kovin pitkä, on hän aivan yhtä hyvä pääpelaaja kuin on jalallakin. Hän korvaa pituutensa hyvällä pelinluvulla, nopeudella ja sijoittumisella. Oikea jalka on hänellä tosi hyvä. Hän antaa sillä pitkiä syöttöjä ja pystyy antamaan vapareita kaukaakin ja pistää niitä maalipuiden väliin. Mielestäni hän on myös vaarallinen pelaaja hyökkäyspään erikoistilanteissa maalinedustalla, kuten sivuvapareissa ja kulmissa. Hänen ajoituksensa ja aggressiivisuutensa tulee niissä hyvin esiin, valmentaja kuvailee.

- Hän antaa joka treenissä ja pelissä aina kaikkensa. Kentän ulkopuolella hän on hyvin rauhallinen, jopa hieman ujo, mutta kentällä hän on kuin hirviö, hyvällä tavalla, Eremenko nauraa.

Kadio pelasi vielä tänä kesänä Pyunik Jerevanin paidassa Eurooppa-liigan karsintoja kolmella kierroksella. Viimeisin ottelu oli tiistaina 7.8. ja Kadio pelasi tuttuun tapaan täydet minuutit Pyunikin puolustuksessa ottelun päätyttyä Maccabi Tel Avivia vastaan 0-0. Joukkueen euro-ottelut jatkuvat, mutta Kadio on vapaa siirtymään Seinäjoelle.

Kadio on pelikelpoinen SJK:ssa heti, mutta saapuu Seinäjoelle vasta ensi viikolla. Siten hän ei ole mukana SJK:n seuraavassa ottelussa lauantaina, kun joukkue pelaa VPS:ää vastaan Pohjanmaan derbyssä.


VPS-SJK Elisa Stadionilla lauantaina 11.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia