AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 21.7.2018

Mopoautolla liigadebyyttiin: "Rafinha suuttui, kun parkkeerasin hänen paikalleen"

Mopoautolla liigadebyyttiin: "Rafinha suuttui, kun parkkeerasin hänen paikalleen"

HJK:n edustusjoukkueen kuopuksella, vasta 17-vuotiaalla Otto Ollikaisella on takanaan ikimuistoinen viikko.

Ollikainen debytoi Veikkausliigassa viime viikonloppuna TPS:aa vastaan. Tiistaina hän pääsi puolestaan irti Mestarien liigan karsintaottelussa. Vaikka peliminuutit tulivat yllätyksenä, oli Ollikainen valmistautunut henkisesti hyvin tulikasteisiinsa.

- Olen mielestäni hyvä kestämään paineita. Totta kai taso on täällä kovempi ja pelikaverit parempia, mutta samalla lailla pystyn valmistautumaan näihin peleihin, Ollikainen kertoo.

Asiat ovat edenneet Ollikaisen kohdalla nopeasti. Vielä viime kaudella hän juhli HJK:n B-poikien kanssa SM-kultaa. Tänä vuonna hän on pelannut suuria minuutteja Klubi04:n paidassa Ykköstä ja päässyt mukaan edustusjoukkueen rinkiin.

Silti pitää muistaa, että kysymyksessä on edelleen alaikäinen pelaaja, jolla ei esimerkiksi ole vielä ajokorttia lainkaan. Millä liikut, Olli?

- Mä en haluaisi vastata tuohon, mutta mopoautolla, Ollikainen nauraa.

Mopoautolla kruisailusta harjoituksiin ja peleihin on tullut paljon kuittailua pukukopissa.

- On todellakin. Onneksi mua ei tarvitse kauan kutsua mopoautoksi, kun ajokorttia ei tarvitse odottaa enää kuin puoli vuotta, Otto nauraa.

TPS:n entinen kapteeni ja toppari Jarno Heinikangas aikanaan naureskeli Jere Uroselle, joka matkusti joukkueen tapahtumiin mopoautolla laukussaan äidin tekemät eväät. Heinikangas vitsaili, että hän tajusi ajan olevan oikea ripustaa pelikengät naulaan.

Myös Rafinhalle näyttää tekevän tiukkaa. HJK-kippari kävelee haastatteluhetkellä Oton ohi naureskellen toistaen: "mopomopomopomopo..."

- "Rafi" suuttui kerran, kun parkkeerasin mopoautoni hänen paikalleen. Siitä sain aika paljon kuittia, Ollikainen virnistää.

Naljailu ja kuittailu kuuluvat pukukoppielämään. Ollikainen sanookin, että hänelle on ollut helppoa liittyä mukaan edustuksen rinkiin.

- Kaikki ovat ottaneet tosi hyvin vastaan. Esimerkiksi Rafinha tuolla on vähän niin kuin faija, Ollikainen kuvailee.

Kovat pelit Ykkösessä ovat valmistaneet Ollikaista hyvin uuteen ja vaativampaan ympäristöön.

- Ero fyysisyydessä on Ykkösen ja BSM:n välillä todella iso. B:ssä olin yksi vahvimpia pelaajia, mutta Ykkösessä olen yksi pienimpiä. Kyllä pelit Klubi04:ssä ovat valmistaneet minua paljon täällä pärjäämiseen.

HJK on antanut tänä vuonna paljon minuutteja nuorille kasvateilleen. Veikkausliigaviheriöillä ovat tällä kaudella pelanneet mm. 19-vuotiaat Eetu Vertainen, Valtteri Vesiaho ja Kevin Kouassivi-Benissan, 18-vuotias Enoch Banza ja viimeisimpänä 17-vuotias Ollikainen.

- Jokaisella meillä on mahdollisuudet pelata edustusjoukkueessa. Jos joku antaa hyviä näyttöjä, avautuu paikat paremmin päästä kentälle. Kevin (Kouassivi-Benissan) esimerkiksi pelasi oman debyyttinsä todella hyvin ja antoi hyvät näytöt.

Vaikka Ollikainen on saanut maistaa vastuuta Veikkausliigassa ja Mestarien liigan karsinnassa, ovat nuoren pelaajan tavoitteet vielä muualla. Hän haluaa edetä askel kerrallaan.

- Toivon, että Klubi04 säilyy Ykkösessä. Siinä minun pitää yrittää kantaa joukkuetta, että pysyisimme karsintaviivan yläpuolella. Olisi myös hyvä, jos pääsisin koko ajan lisää Veikkausliigakentille. Se olisi ensi kaudella uusi tavoite, Ollikainen päättää.


HJK pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona, jolloin se kohtaa Mestarien liigan toisella karsintakierroksella vieraskentällä valkovenäläisen BATE Borisovin.

Lisää uutisia