AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 16.6.2018

Ilves ja HJK tasasivat pisteet (Ilves-HJK 0-0)

Ilves ja HJK tasasivat pisteet (Ilves-HJK 0-0)

Ilves ja HJK pelasivat lauantaina maalittoman tasapelin Tammelan stadionilla.

Aurinkoinen ja lähes helteinen sää helli Tammelan runsaslukuista yleisöä. Ilves pääsi lähtemään vahvalla nipulla hallitsevaa mestaria vastaan. Viime hetkillä kokoonpanoon nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella myös Ilari Mettälä. 24-vuotias laitahyökkääjä on kärsinyt koko alkukauden reisivammasta, mutta pelikunto alkaa pikkuhiljaa löytyä. Mettälä aloitti täysipainoisen harjoittelun joukkueen mukana tällä viikolla.

Ensimmäisen puolen tunnin aikana nähtiin lukuisia tilanteita, jotka saivat kotiyleisön haukkomaan henkeään. Nopeiden Ilves-pelureiden sähäkät juoksut ja useat vierasjoukkueen harhasyötöt avasivat tilaa edetä kohti HJK-maalia. Etenkin kärkipelaaja Marius Noubissi loi röyhkeästi vetopaikkoja itselleen. Viime hetkillä siniasuisten puolustus ja maalivahti Maksim Rudakov kuitenkin ehtivät laukausten tielle. Vastaavasti toisessa päässä Mika Hilander kontrolloi totutun varmasti omaa aluettaan tehden tyhjiksi HJK:n lähentelyt.

HJK selvisi hermostuneisuudestaan huolimatta Ilveksen rynnistyksestä ja sai pikkuhiljaa peliään kuosiin. Avausjakson loppua kohden Klubi otti pallonhallinnan ja tupsukorvat panostivat vastaiskupelaamiseen. Molemmilla joukkueilla oli omat potentiaaliset maalipaikkansa, mutta hehtaaripyssyllä kohdistettujen vetojen yleisteemana oli osoitteettomuus.

Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan palloa maata pitkin ja hakivat rohkeita syöttökuvioita riskinkin uhalla. Lauri Ala-Myllymäki oli pirteällä pelipäällä ja Eero Tamminen suoritti tavaramerkikseen muodostuneita vahvoja juoksuja laitojen kautta. Pallonmenetyksiä tapahtui puolin ja toisin, joten peli aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän vastaiskujen merkeissä.

Kuluttava pelityyli hiostavassa säässä alkoi myös vaatia veroaan. Suuria minuuttimääriä tällä kaudella tahkonnut ja viime pelissä upean maalin viimeistellyt laitahyökkääjä Iiro Järvinen teki pyyteetöntä työtä ajokoiran lailla. Järvinen pääsi 72. minuutilla vaihtoon, ja hänet korvasi Ilves-debyyttinsä saanut Ilari Mettälä.

Jakson puolivälissä vauhti selvästi hyytyi. Maalipaikoilla ei enää mässäilty, vaan katkonaista peliä käytiin pitkälti keskialueella. Lukuisat kaksinkamppailutilanteet johtivat koviin kontakteihin. Armotonta taistelua keskikentällä käyneet Ilveksen Issa Thiaw ja HJK:n Anthony Annan eivät armoa pyytäneet tai antaneet. Lopulta Annanille näytettiin 84. minuutilla punaista korttia, kun hän taklasi toisen varoituksen arvoisesti Tuure Siiraa jaloille.

Ottelun lopussa kotijoukkueen jo käytettyä kaikki vaihtonsa, alkoi laitapuolustaja Tuomas Rannankari nilkuttaa takareittään pidellen. Toppari Jani Tanska puolestaan sai kovan iskun ex-ilvesläisen Juha Pirisen kyynärpäästä. Paikkailtavaksi joutunut Tanska seurasi viimeiset hetket kentän laidalta verissä päin. Fyysinen kamppailu vaati veronsa, eikä tasapelipiste irronnut kummallekaan joukkueelle ilmaiseksi.


Ilves-FC Lahti Tammelan stadionilla keskiviikkona 20.6. kello 18.30 ja KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla keskiviikkona 20.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia