AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 25.5.2018

Puolustaja vaatii joukkueeltaan rohkeutta - "Meidän täytyy olla vaarallisempia"

Puolustaja vaatii joukkueeltaan rohkeutta - "Meidän täytyy olla vaarallisempia"

Tatu Varmanen vaatii joukkueeltaan pelirohkeutta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter hakee kauden ensimmäistä kotivoittoaan lauantaina.

Turkulaisjoukkue Inter isännöi lauantaina Veikkausliigan sarjataulukon kolmosta RoPS:aa.

Vaikka RoPS vastustajana on huippuluokkaa varsinkin pelitavallisesti, ei Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta halua keskittyä kuitenkaan ainostaan vieraiden vahvuuksiin.

- Meidän täytyy keskittyä enemmän omaan pelaamiseen ja sen laatuun. Mikäli saamme asiat toimimaan yksilö- ja joukkuetasolla, olemme vahvoilla, Piccareta sanoi.

Interin laitapakki Tatu Varmanen on muun joukkueen tavoin pettynyt kauden kotiotteluihin toistaiseksi. Hetken pohdittuaan hän löysi myös syyn vaisuihin otteisiin.

- Meillä puuttunut tietty pelirohkeus kotiotteluissa. Välillä olemme olleet pelaamisessa vähän naiiveja päättäväisyyden sijaan, Varmanen mietti.

Tällä kaudella kahdeksan Veikkausliigaottelua pelannut Varmanen korostaa, että Veritas Stadionista pitää saada paikka, minne vastustajan ei ole kiva tulla.

- Kotikentästä pitää saada paikka, minne vastustajat pelkäävät tulla. Meidän täytyy olla pelillisesti rohkeampia ja myös aggressiivisempia. Näin saamme varmasti tehtyä vastustajan pelaamisen vaikeaksi.

Varmanen uskoo, että hyökkäävämpi pelaaminen kotikentällä saa myös yleisön viihtymään kentällä paremmin.

- Meidän täytyy olla vaarallisempia eteenpäin. Haluamme tarjota yleisölle kotikentälle hyökkäävää jalkapalloa, missä onnistumisia nähdään vastustajan maalin edessä. Itse ainakin haluaisin nähdä katsomosta tällaista peliä.


FC Inter-RoPS Veritas Stadionilla lauantaina 26.5. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia