AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.21 // 22.5.2018

FC Honka haluaa jatkaa voittojen tiellä - ”Tiedämme TPS:n vahvuudet hyvin”

FC Honka haluaa jatkaa voittojen tiellä - ”Tiedämme TPS:n vahvuudet hyvin”

Kuva: Juha Tamminen

Paluut Veikkausliigakentille täksi kaudeksi tehneet TPS ja FC Honka kohtaavat tänään tiistaina Turussa.

Joukkueiden viime kauden kohtaamiset olivat äärimmäisen tiukkoja. Kahdesti päädyttiin pistejakoon ja kerran TPS vei voiton 1-0-lukemin.

- Vaikka kohtaamisemme ovat olleet tulisia, niin TPS on meille mieluinen vastus. Siellä on hienoja ihmisiä ja taitavia pelaajia. Lähdemme nauttimaan, katsomonkin puolella on varmasti hyvä fiilis. Lisäksi Veritas on yksi Suomen parhaista stadioneista, espoolaisten toppari Tommi Saarinen kehuu.

- Tiedämme TPS:n vahvuudet hyvin. Heillä on vahvoja juoksijoita vastahyökkäyspeliin, mutta he pystyvät myös pallonhallintaan. Näkisin, että otteluun lähdetään aika tasaväkisistä asetelmista, kumpikaan ei ole altavastaaja. Kertoimet ovat varmasti aika tasan, mutta toivottavasti me pystymme hakemaan voiton.

FC Honka on avannut kauden lupauksia herättävästi. Joukkue on kärsinyt vasta yhden tappion, mutta toisaalta tasapelejä on kertynyt peräti viisi. Viime kierroksella Vesa Vasaran suojatit nappasivat ensimmäisen kotivoiton, kun PS Kemi kaatui 2-1-lukemin.

Espoolaisten kokoonpano on muuttunut viime vuosina, jonka vuoksi Saarinen nostaa kokeneet Honka-pelaajat erityisen arvokkaaseen asemaan. Hänellä on kovat odotukset myös seuran nuoria lupauksia kohtaan.

- Meille on tullut paljon uusia pelaajia, joten jos meillä ei olisi näitä muutamia pidempään seurassa pelanneita, niin pelillinen identiteettimme lähtisi helposti katoamaan. Näillä kokeneilla pelaajilla on ollut tässä iso rooli ja he ovat myös onnistuneet siinä.

- Espoosta on nyt viimeisen parin vuoden aikana karannut lahjakkuuksia HJK:hon tai ulkomaille. Nyt tulossa on lahjakkaita tyyppejä, jotka pystyvät haastamaan kokeneempia. Uskon, että tällä kaudella nähdään lisää Honka-debyyttejä.


TPS-FC Honka Veritas Stadionilla tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia