vko.20 // 19.5.2018

PS Kemin uusi maalivahti kutsuttiin Espooseen pikahälytyksellä

PS Kemin maalivahtikuviot tuottivat Jari Åhmanille päänvaivaa vielä perjantainakin. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi joutui asettamaan perjantaina Honkaa vastaan maalipuiden väliin ainoastaan B-junioreista ja miesten Kolmosesta kokemusta omaavan Akatemia-joukkueen Matias Aholan, 30, kun ykkösvahti Oskari Forsman ei ollut vielä toipunut TPS-ottelussa saamastaan tällistä ja Mikko Vilmunen oli kuumeessa.

Rohkeasti haasteen ja pikahälytyksen liigakentille vastaanottaneen Aholan piikkiin kumpaakaan takaiskumaalia 1-2-tappiossa ei voi laittaa.

– Erittäin vaikeaan ja kovaan paikkaan Matias joutui. 13 vuotta taukoa peleistä ennen tätä kautta ja melkein suoraan Veikkausliigaan. Aikamoinen tuhkimotarina, harmi vain ettei voitettu peliä, päävalmentaja Jari Åhman totesi.

Tappio otti Åhmania pattiin, sillä voittoon oli olemassa kaikki eväät.

– Pelattiin kauden parasta peliä 70 minuuttia ja juuri kuten olimme suunnitelleet. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli 3-4 hyvää tekopaikkaa ja mahdollisuus ratkaista peli. Harmittaa paljon.

Avausjaksolla Honka sai siivottua kahdesti pallon aivan maaliviivalta. 9. minuutilla ex-kemiläinen Zeljko Savic sai torjuttua jalallaan verkkoon menossa olleen Justus Lehdon vedon. 16. minuutilla puolestaan Konsta Rasimus sai päänsä Keaton Isakssonin laukauksen eteen. 20. minuutilla PS Kemillä oli 3-2 -ylivoimahyökkäys, joka hukkui Kevin Mombilon ohilaukaukseen.

Tilanteet ja ottelun selvähkö hallinta olivat perua korkeasta ja onnistuneesta prässistä sekä sen tuomista pallonriistoista. Honka oli sen edessä aseeton. Toisaalta PS Kemi ei pystynyt tuloksellisesti hyödyntämään maalivahti Tim Murrayn ja espoolaispuolustuksen epävarmuutta. Harvoissa hyökkäyksissään Hongalla ei ollut juuri asiaa PS Kemin boksiin tiiviin puolustuspelin ansiosta. Avausjaksolla Honka ei saanut yhtään laukausta kohti Aholan vartioimaa maalia.

Toisella jaksolla pelin kuva jatkui samankaltaisena ja hyvä ote palkittiin johtomaalilla 50. minuutilla. Kevin Mombilo lähetti pellon Hongan maalinedustalle, josta se kimposi verkkoon Hongan Jatuli Laevuon jalasta. Maalin jälkeen peli alkoi hiljakseen tasaantua ja kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan onnistuneiden vaihtojen jälkeen. Kasperi Liikonen ja Macoumba Kandji toivat selvästi lisää virtaa espoolaiskinttuihin ja samalla pelin painopiste siirtyi lähemmäs PS Kemin maalia.

Hongan maalit syntyivät 77. ja 84. minuuteilla ja molemmat menivät Borjas Martinin nimiin, kun PS Kemin pelaajilta alkoi virta loppua ja jalat painaa.

– Kyllä siinä varmaan bensa oli vähissä ja paine kasvoi liian suureksi, myönsi Åhman.

Åhman löysi kuitenkin tavoilleen uskollisena myös myönteisen näkökulman, vaikka kitkerä tappio söi miestä.

– Olemme pelanneet kolme viimeistä peliä koko ajan nousujohteisesti. Viimeinen vaihde vielä on jäänyt puuttumaan, jotta saisimme pidettyä johtoaseman tai lisättyä johtoa. Mutta kyllä tämä vielä tästä, Åhman valoi uskoa.

PS Kemi-Ilves Sauvosaaren kentällä tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.