AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 2.5.2018

​FC Lahden nuori keskikenttämies: "Haluan lyödä läpi"

​FC Lahden nuori keskikenttämies: "Haluan lyödä läpi"

Oskari Kekkonen janoaa enemmän vastuuta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden 18-vuotias keskikenttäpelaaja Oskari Kekkonen pelasi KuPSia vastaan kauden ensimmäiset minuuttinsa. Pelin makuun päästyään hän janoaa enemmän vastuuta.

Kotkan Peli-Karhujen ja FC KTP:n kasvatti Oskari Kekkonen siirtyi Lahteen viime kaudella, jolloin tuli myös debyytti Veikkausliigassa. Preseasonille Kekkonen lähti täynnä intoa, mutta talvikaudesta osoittautui vaikea. Vastuuta tuli vain harvakseltaan, eikä nuori keskikenttämies päässyt täysin rytmiin kiinni.

- Talvi meni vähän vaihtelevasti. Oli hyviä ja vaikeita jaksoja. Minun pitää pyrkiä tasaisuuteen ja mennä päivä kerrallaan eteenpäin, Kekkonen tietää.

Kevätaurinko on kuitenkin tuonut Kekkosesta parasta esille. Talven pettymys pyyhkiytyi viimeistään viime sunnuntaina, kun hän pääsi avauskokoonpanoon KuPS:n vieraana.

- Enää ei asialle voi mitään. Tietysti pelaaja haluaa pelata koko ajan, mutta viime pelissä tuli hyvin minuutteja. Tietenkin oli kivaa päästä pelaamaan kauden ekat minuutit ja vielä avauskokoonpanossa. Se oli loistojuttu, Kekkonen iloitsee.

Vastuu nosti myös Kekkosen itseluottamusta. Sitä tarvitaan, sillä myös kotkalaisen tavoitteet ovat kovat.

- Haluan päästä pelaamaan entistä enemmän ja lyödä läpi. Vielä on pitkä kausi edessä ja uskon, että minuutteja tulee lisää. Kun niitä tulee, niin täytyy käyttää paikka hyödyksi ja näyttää osaamistani.

Kilpailu FC Lahden keskikentällä on kovaa. Myös päävalmentaja Toni Korkeakunnas on kertonut, että hän voi valita keskikenttäpelaajat vastustajan mukaan. Samoista paikoista taistelevat Teemu Jäntti, Aleksi Paananen, Artjom Dmitrijev, Pavel Osipov ja Xhevdet Gela.

Taitavana ja laajan syöttöarsenaalin omaavana pelaajana Kekkosen parhaat ominaisuudet tulevat esille pallonhallintapelissä.

- Se (kilpailu) on oikeastaan todella kova. Siinä on paljon laadukkaita ja hyviä pelaajia, mutta on siinä sauma minullakin.

- Kilpailu kehittää ja nyt kun sitä on, pitää näyttää joka päivä, että ansaitsee paikan kentällä. Se on hyvä juttu, että mitään ei saa ilmaiseksi, Kekkonen tietää.

FC Lahti on aloittanut kauden hyvin. Viidestä pelistä tuloksena on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja tappio.

- Hyvin on tullut pisteitä alkukaudesta. Olisi ollut ehkä vielä enemmän tarjolla, mutta ei tähän voi olla tyytymätön. Olemme hyvissä asemissa.

FC Lahden seuraava haaste on torstaina HJK Helsingissä.


HJK-FC Lahti Telia 5G Areenalla torstaina 3.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia