AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 25.4.2018

​FC Interin katse tiukasti HJK:ssa: "Mitään ei saa ilmaiseksi"

​FC Interin katse tiukasti HJK:ssa: "Mitään ei saa ilmaiseksi"

Tatu Varmanen ja FC Inter haluaa palata voittokantaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Turun derbyssä tappion kokenut FC Inter haluaa palata mahdollisimman nopeasti takaisin voittokantaan. Keskiviikkona siihen on mahdollisuus, kun viime kauden mestarijoukkue HJK saapuu Veritas Stadionille vieraaksi.

Veikkausliigassa pelataan tiukkaa tahtia seuraavat kaksi viikkoa, jonka aikana joukkueet pelaavat neljä ottelua. FC Interin puolustaja Tatu Varmanen on jo kuitannut viime viikonlopun tappion TPS:lle, mutta uran ensimmäinen Turun derby Veikkausliigassa jäi muistoihin.

- Pelitahti on sen verran tiukka, että edelliset tulokset pitää unohtaa mahdollisimman pian, oli kyseessä sitten tappio tai voitto. Tietysti tunnelma oli vähän raskaampi, kun kyseessä oli derby, Varmanen tunnustaa.

- Fiilis oli todella hieno. Olen pelannut otteluissa, joissa on ollut enemmän yleisöä, mutta tuollaista kilpailua joukkueiden kesken ja tunnelmaa muuten en ollut aiemmin kokenut. Minun pelini ei kestänyt niin pitkään kun olisin halunnut, mutta oli kiva pelata ensimmäinen Turun derby. Seuraavan me sitten voitamme.

Keskiviikkona FC Interin haasteena on HJK, jolla on allaan kolme voittoa ja yksi tappio. Varmasen mukaan Interin pitää palata mestarisuosikkia vastaan takaisin perusasioihin ja huolehtia tiiviistä puolustuspelaamisesta.

- Päästimme liian helppoja maaleja. Varsinkaan HJK:lle ei saa antaa mitään ilmaiseksi, he rankaisevat kyllä. Meidän on saatava helpot ja ratkaisevat virheet pois. Pelasimme hyvin koko preseasonin ja me luotamme tekemiseemme. Olemme päästäneet kolmessa pelissä kuusi maalia, mutta talvella pystyimme pitämään pakkamme tiiviinä. Siitä pitää jatkaa. Me olemme joukkue, joka tekee maaleja tai ainakin luo hyviä paikkoja, Varmanen kertoo.

- Emme onnistuneet viime kaudella voittamaan kahta peräkkäistä ottelua. Meidän pitää löytää, minun henkilökohtaisesti ja joukkueemme, tasaisuutta. Haluamme saada kotikentästämme sellaisen paikan, että vastustajan on vaikea hakea pisteitä. Keskiviikkona meillä on hieno mahdollisuus näyttää, että haluamme olla mukana taistelussa mitaleista. Haluamme parantaa pelaamistamme ja nousta taulukossa.

Keskiviikon ottelu on tavallaan myös esiottelu 12. toukokuuta pelattavalle Suomen Cupin finaalille. Turussa ei kuitenkaan mietitä muuta kuin otettavissa olevia sarjapisteitä.

- Pelaamme nyt kolmesta pisteestä. Me haluamme ne ja uskon, että samoin haluaa myös HJK, kun he hävisivät viikonloppuna KuPS:lle. En usko, että kukaan ajattelee vielä cupin finaalia. Se on aivan eri ottelu. Meillä on hieno mahdollisuus voittaa cupin mestaruus, mutta nyt etenemme askel kerrallaan, Varmanen toppuuttelee.


FC Inter - HJK Veritas Stadionilla keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia