AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 21.4.2018

​Voidaanko HJK:ta horjuttaa? "Jos sattuma kunnolla iskee"

​Voidaanko HJK:ta horjuttaa? "Jos sattuma kunnolla iskee"

HJK-ikoni Sebastian Sorsa pelasi viime kaudella KuPS:n paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK voitti kuusi kertaa mestaruuden perättäin vuosien 2009-2014 välillä.

Kausina 2015 ja 2016 Klubin mahtiasema horjui, mutta kaudella 2017 stadilaiset palasivat hallitsemaan suomalaisia jalkapalloviheriöitä.

HJK on aloittanut kauden 2018 kolmella voitolla. Ilves kaatui avausottelussa maalein 3-1, mutta IFK Mariehamn ja SJK niukasti 1-0.

- Banan (Mika Lehkosuo) tyyli on laskelmoiva, hän ei jätä hirveästi sattumalle sijaa. Jos sattuma kunnolla iskee, tulee loukkaantumissumia tai kirpaisevia henkisiä tappioita Euroopassa, voi tapahtua jotain. Perustilassa HJK etenee junan lailla. Se pelaamisen suunnittelu on niin pragmaattista, eikä hirveästi lapsuksia tapahdu, HJK:ssa kuusi mestaruutta voittanut Sebastian Sorsa toteaa.

Lehkosuolla on koossa todella nimekäs ja laaja pelaajaryhmä. Lisäksi Klubin juniorimyllystä nousee tasaisesti kovan tason pelimiehiä.

- Nostaisin Klubista esiin niitä pelaajia, jotka eivät ole niin sanotulla tähtistatuksella, mutta ovat avauksen jätkiä. Dahlström on selkeä esimerkki. Hän on ihan s**tanan hyvä jätkä ja pelaa koko ajan, vaikka ei ole tähtistatuksen pelaaja. Siellä kovia jätkiä istuu penkillä. Koheesio, jossa kaikki pyrkii parhaimpaansa ja parhaassa vireessä olevat pelaa. Se on melkoisen hyvä tilanne, etenkin kun joukkue on jo paperilla niin kova, Sorsa toteaa.

HJK:n seuraava koetinkivi on viime kauden hopeajoukkue KuPS. Kuopiolaiset tulevat lauantaina nälkäisinä Stadiin, sillä KuPS ei ole voittanut vielä otteluakaan tällä kaudella.

- HJK on ottanut niukkoja voittoja, ei sekään voi ikuisesti jatkua. Tasurikin toisi kuopiolaisille uskoa.

Viime kauteen uransa pääsarjatasolla päättänyt Sorsa pelasi valtaosan urastaan HJK:ssa, mutta viime kauden hän veti KuPS:n paita päällään. Sorsalle lauantainen ottelu on erityisen jännittävä.

- Olen helsinkiläinen, HJK:n kannattaja ja kasvatti, mutta sympatiat ovat myös kuopiolaisten puolella. Viime kausi oli yksi minun parhaista vuosistani urheilullisena kokemuksena. Se ei välttämättä ollut pelillisesti henkilökohtaisesti paras, mutta koettuna kokonaisuutena. Isot sympatiat on siksi KuPS:n puolella, Sorsa toteaa.

HJK - KuPS Telia 5G Areenalla lauantaina 21.4. kello 16.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia