AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 5.4.2018

Millainen on mitalistin uusi hyökkääjähankinta? "Iso, mutta toisaalta aktiivinen"

Millainen on mitalistin uusi hyökkääjähankinta? "Iso, mutta toisaalta aktiivinen"

Deivydas Matulevicius saapui Kuopioon suurin odotuksin.

KuPS:n tuoreelta hankinnalta, Liettuan maajoukkuemieheltä Deivydas Matuleviciukselta, odotetaan maaleja.

Aiemmin urallaan Matulevicius, 28, on pelannut Liettuassa, Puolassa, Romaniassa, Belgiassa ja Skotlannissa. Liettuan maajoukkueessa hän on pelannut 36 A-maaottelua. Ansioluettelo on siis kohdallaan.

Kuopioon kärkimies siirtyy Skotlannin valioliigaseura Hibernianista.

- Oli hyvä CV, mutta tietysti katsoimme pelaajatyyppiä, millainen hän on. Iso pelaaja, mutta toisaalta aktiivinen pelaaja. Siitä tykkäsin, että hän hakeutui myös pallollisiin tilanteisiin, ei vain painimistilanteisiin, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi.

KuPS tarvitsi tälle kaudelle uuden ykköshyökkääjän, kun nigerialainen Gbolahan Salami lähti. Salami iski savolaisille kahden viime kauden aikana peräti 23 maalia Veikkausliigassa.

On siis selvää, että Matuleviciuksella on suuret saappaat täytettävänä keltapaitojen kärjessä.

- Maalinsa hän (Matulevicius) on tehnyt aika läheltä vastustajan maalia. Ehkä Salamin lähdön myötä meillä oli siinä sellainen pieni aukko, että sellaista miestä me tarvitsimme. Sitten jonkinlainen kohde pitkille palloille, esimerkiksi maalivahdin avauksille, tarvittiin, Honkaavara sanoi.

Honkavaaran ja Matuleviciuksen yhteinen historia on toistaiseksi niin lyhyt, ettei "Honsu" osaa vielä kunnolla sanoa mitään esimerkiksi pelaajan valmennettavuudesta. Luotsi kertoi, että kärkimies on tullut hyvin sisään joukkueeseen ja on luonteeltaan sosiaalinen.

Toisen kautensa KuPS:n pääkäskyttäjänä aloittava Honkavaara aikoo olla maltillinen uuden kärkensä suhteen.

- Odotan häneltä totta kai paljon, mutta annan myös aikaa, Honkavaara painotti.

KuPS teki hyökkääjähankinnan yhteydessä myös toisen pelaajasopimuksen, kun Hongasta ja HJK:sta tuttu toppari Lum Rexhepi pestattiin elokuuhun asti ulottuvalla sopimuksella paikkaamaan loukkaantunutta Tabi Mangaa.

Kamerunilainen Manga leikattiin tiistaina ja on arviolta sivussa neljä kuukautta.

- Iso pettymys, meidän ehkä fyysisin toppari. Hän on sen maksimissaan neljä kuukautta pois, ja sen neljän kuukauden sopimuksen teimme Lumin kanssa ja se sopi hänelle hyvin. Sinänsä meillä on hyvä tilanne, mutta harmittaa Tabin puolesta, koska kyllä minulla oli isot odotukset hänen suhteensa, Honkavaara harmitteli.

Sunnuntaina 8.4. kello 17 alkava KuPS:n ja Hongan välinen ottelu on katsottavissa muiden Veikkausliigan otteluiden tavoin suorana Ruudussa.

Lisää uutisia