AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 29.12.2017

​Vaiklan ja IFK Mariehamnin tiet eroavat

​Vaiklan ja IFK Mariehamnin tiet eroavat

Andreas Vaiklan aika Grönvittissä jäi yhteen kauteen. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin maalivahti Andreas Vaikla jättää seuran etuajassa osapuolten purettua sopimuksensa.

Viron U21-maajoukkuemaalivahti Vaikla tuli IFK-paitaan kauden 2017 alla IFK Norrköpingistä. Vaikla oli alkuun selkeä ykkösmaalivahti Grönvittissä, mutta kauden lopulla Marc Nordqvist otti maalivahdin pelipaikan avauskokoonpanossa.

- Ei ole syytä peitellä sitä, että tämä ei mennyt kuten IFK tai Andreas ajatteli. Eri syistä Andreas ei yltänyt siihen potentiaaliin, jonka hänessä näimme ja toisaalta on selvää, että hän haluaa olla selkeä ykkösmaalivahti siinä seurassa jossa pelaa. Sitä asemaa hän ei täällä saa ajatellen Marc Nordqvistin vahvaa kehitystä, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson sanoo.

- Tämä taustana päädyimme yhteisymmärryksessä purkamaan sopimuksen etuajassa.

Sopimuksen purkaminen tarkoittaa sitä, että IFK ei saa Vaiklasta siirtokorvausta tämän jatkaessa uraansa Kristiansundissa Norjassa. Sopimukseen kuuluu kuitenkin prosenttiosuus mahdollisesta tulevasta siirrosta.

- Tietysti olisin ennemmin kaupannut Andreaksen suurella siirtosummalla johonkin seuraan, mutta tilanne on sellainen että tässä tilanteessa ei ole järkeä pyytää siirtokorvausta Andreaksesta. Haluamme ennemmin saada ryhmään vakautta ja jatkaa eteenpäin ilman että tämä jää avoimeksi kysymykseksi – siinä ei olisi voitettavaa se enempää meillä kuin Andreaksella.

- Toivotamme Andreakselle menestystä uudessa seurassaan Kristiansundissa, sanoo Mattsson.

IFK Mariehamnin maalivahteina pelaavat kaudella 2018 näin ollen Marc Nordqvist ja Anton Lepola. Lisäksi sopimus on tehty kolmosmaalivahti Dan Sjöblomin kanssa, joka on harjoitellut joukkueen kanssa jo joulukuusta. Maalivahtivalmentajana jatkaa Johan Sundman.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia