AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 6.11.2017

FC Lahti palkitsi kauden parhaitaan

FC Lahti palkitsi kauden parhaitaan

Aleksandr Vasjutin putsasi palkintopöytää. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti palkitsi perinteisesti parhaita pelaajiaan viime viikonloppuna kauden päätösgaalassa.

Vuoden Kuhnuri-palkinnon sai paluun FC Lahteen parin vuoden tauon jälkeen tehnyt Loorents Hertsi. Sähköjäniksen lailla oikeaa laitaa koko kauden hallinnut Hertsi mätti kolme maalia ja antoi myös neljä maalisyöttöä.

- Hienoon seuraan pääsen, kun tätä pystiä katsoo. Entisiä voittajia ovat mm. (Pyry) Kärkkäinen, (Jussi) Länsitalo, (Markus) Joenmäki ja (Konsta) Hietanen. Kovia äijiä kaikki! Hertsi iloitsi.

Vuoden tulokkaana palkittiin hiljattain jatkosopimuksen allekirjoittanut brassihyökkääjä Stenio, joka iski päättyneellä kaudella kunnioitettavat yhdeksän maalia.

Suurin palkintosade tällä kaudella osui maalivahdille Aleksandr Vasjutinille. Niin FC Lahti kuin FC Lahden Kannattajat palkitsivat hänet vuoden pelaajana. Jalkapallotoimittajista koostuva Pallo-Kopla puolestaan palkitsi hänet vuoden parhaana maalivahtina. Vasjutin palkittiin lisäksi Palloliiton Captain's Ball juhlagaalassa Veikkausliigan vuoden maalivahtina.

Vasjutin pelasi kauden aikana 23 ottelua, joissa hän päästi vain 16 maalia. Venäläisvahti piti maalinsa puhtaana peräti kymmenen kertaa.

- Olen yllättynyt kaikesta tästä. Tämä oli täysin odottamatonta, mutta tietenkin olen tyytyväinen. Nämä palkinnot ovat koko joukkueen ansiota, vaatimaton Vasjutin sai sanottua.

FC Lahden päätösgaalassa muistettiin myös pitkäaikaisia taustatoimijoita. FC Lahden komppanian äitiä, toimistopäällikköä Päivi Arpiaista muistettiin 15 vuoden kunnioitettavasta urasta seurassa. FC Lahden ottelutapahtumissa työskennellyt Antti Kotka puolestaan sai Palloliiton 10-vuotistoimijan ansiomerkin. Monta vuotta pyyteetöntä työtä FC Lahden valmennuksessa tehnyttä Joni Kallioista muistettiin erikoispalkinnolla. Kallioinen lopetti valmentamisen edustusjoukkueessa, mutta hän jatkaa juniorijalkapallon parissa ansiokasta työtään.

Lisää uutisia