AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 27.10.2017

​IFK-ikonit Lyyski ja Wirtanen: "Fantastinen matka yhdessä"

​IFK-ikonit Lyyski ja Wirtanen: "Fantastinen matka yhdessä"

Tommy Wirtanen jakaa kiitosta IFK-faneille. (Kuva: Juha Tamminen)

Wiklöf Holding Arenalla koetaan suuria tunteita lauantaina kauden päätöskierroksella, kun kaksi todellista IFK Mariehamnin ikonia nähdään viimeistä kertaa Grönvittin riveissä.

Jo 1990-luvun alussa Jani Lyyski ja Tommy Wirtanen olivat yhdessä voittamassa IFK Mariehamnille perinteistä Alandia Cupia – seuran ensimmäistä ja toistaiseksi viimeistä kertaa. Syksyllä 2004 parivaljakko oli nostamassa IFK:ta Veikkausliigaan, kauden 2015 lopulla he juhlivat ensimmäistä Suomen Cupin mestaruutta IFK:n riveissä ja viime kauden päätteeksi historiallista Suomen mestaruutta.

Nyt Lyyskin ja Wirtasen on tullut aika jättää kentät ainakin Grönvittin riveissä ja samalla joukkueesta lähtevät kaksi viimeistä pelaajaa, jotka olivat mukana nostamassa Ahvenanmaan ylpeyttä Veikkausliigaan.

- Olen erittäin ylpeä siitä matkasta, jonka olen tehnyt yhdessä IFK:n kanssa. Tuntuu että sekä seura että minä itse olemme kehittyneet tasolle, jota moni tuskin uskoi mahdolliseksi. Olen nauttinut suunnattomasti ja tehnyt aina kaikkeni sen eteen, että sekä minä itse että joukkue on esiintynyt niin hyvin kuin mahdollista, Lyyski sanoo.

- Nämä ominaisuudet on nyt osaltani aika siirtää uuteen ympäristöön, sillä se on sellainen asia, jonka otan mukaani jatkoon riippumatta siitä onko se jatko elinkeinoelämässä, jalkapallokentällä tai sen laidalla – kyse on siitä, että jatkuvasti kehittyy ihmisenä ja antaa 100% kun sitä tarvitaan.

Samoilla linjoilla taaksepäin katsellessaan on myös Wirtanen.

- Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat seuranneet meitä tämän IFK:n kanssa tekemämme fantastisen matkan aikana. Olen uskomattoman ylpeä siitä missä olen saanut olla osallisena ja saavuttanut. Tulen todella kaipaamaan kaikkia hienoja hetkiä joukkueen kanssa ja muistamaan ne mahtavat muistot, jotka olemme saaneet yhdessä fanien kanssa. Kiitos kaikesta, Wirtanen maalailee.

Lyyski on pelannut IFK:ssa kaikkiaan 342 virallista ottelua ja tehnyt 38 maalia. Wirtasen vastaavat lukemat ovat 286 ottelua ja 17 maalia. Veikkausliigassa ennen lauantaita Lyyskin lukemat ovat 266/25 ja Wirtasen 180/8.


IFK Mariehamn-Ilves Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 28.10. kello 14.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa

Lisää uutisia