AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2017

Kolmannen polven KuPS:lainen Pellikka sopimukseen

Kolmannen polven KuPS:lainen Pellikka sopimukseen

Eetu Pellikalla on juuret vahvasti KuPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura ja 17-vuotias hyökkääjä Eetu Pellikka ovat allekirjoittaneet 3+1-vuotisen pelaajasopimuksen.

Huippulahjakas hyökkääjälupaus on päässyt pelaamaan tällä kaudella jo neljässä Veikkausliigapelissä ja onnistunut liigadebyytti toteutui 14.6.2017 pelatussa KuPS-VPS-ottelussa.

Eetu Pellikka on pelannut tähän mennessä yhteensä 14 nuorisomaaottelua (2 U16, 10 U17, 2 U18) tehden neljä maalia ja antaen kolme maalisyöttöä Suomi-paidassa. Eetu on ensimmäinen kolmannen sukupolven pääsarjapelaaja Kuopion Palloseuran pitkässä ja menestyksekkäässä seurahistoriassa.

Eetun isoisä Ensio Pellikka pelasi KuPS:ssa viisi SM-sarjakautta (1979 - 1983) saavuttaen SM-hopeamitalin 1979. Eetun setä Jussi Pellikka pelasi KuPS:ssa yhteensä kahdeksan sarjakautta, joista neljä Veikkausliigassa (1992, 1994, 2001, 2002) ja neljä ykkösessä (1995, 1996, 1997, 2000). Eetun isä Anssi Pellikka pelasi KuPS:ssa yhteensä neljä sarjakautta, joista kolme Veikkausliigassa (1991, 1992, 1994) ja yhden ykkösessä (1993).

Eetu Pellikka kävi toukokuussa 2017 pariviikkoisella harjoittelumatkalla Italiassa treenaten Virtus Entellan ja pääsarjaan nousseen S.P.A.L. 2013:n riveissä. Pellikka on esiintynyt edukseen KuPS-paidassa niin kaikissa juniori-ikäluokissa kuin miesten kakkosessa KuFun edustusjoukkueessa. Nyt nuorukainen on tekemässä omaa pelillistä läpimurtoaan Veikkausliigatasolle.

- Hyvältä tuntuu tietenkin pelata keltapaidassa. Tavoitteena jalkapallossa on päästä pelaamaan aikuisten joukkueessa sekä siirtyä myöhemmin ulkomaille. Ulkomailla on kovempi tempo jo junioreissakin ja taitotaso on korkeampi, Eetu toteaa.

- Eetu Pellikka on todellinen huippulupaus ja hänen kehityksensä on ollut huimaa: aloitti kauden B-junioreissa, eteni sieltä A-junioreihin ja Kufuun. Hän on erinomainen juoksemaan pystyyn, hänellä on kyky harhauttaa kovassa vauhdissa ja erinomainen laukaus. Odotan häneltä isoja askelia Veikkausliigassa jo ensi kaudella, KuPS:n Veikkausliigajoukkueen päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.


KuPS-HIFK Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 24.9. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia