AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 14.8.2017

​Traffordin jäähyväisottelu RoPS-paidassa

​Traffordin jäähyväisottelu RoPS-paidassa

Kuva: Juha Tamminen

Heinäkuun alussa Rovaniemelle saapunut Charlie Trafford oli välittömästi tärkeä palanen RoPS:n keskikentällä.

Tarfford yhdessä Antti Okkosen ja Eetu Muinosen kanssa muodostivat keskialueelle turvallisen ja kokeneen kolmion, johon muu peli pystyi turvaamaan.

Kuitenkin Traffordin Skotlannin Invernessistä saama tarjous lennättää miehen jo tämän ottelun jälkeen suoraan kohden Saarivaltakuntaa. Edessä on vielä viimeinen taistelu RoPS-paidan eteen.

- Vaikka meidän sarjasijoitus ei mairittele, nyt olemme joukkueena siinä tilanteessa, jossa muiden on oltava hermostuneita meidän kohtaamisesta, Trafford lataa RoPS:n verkkosivuilla.

- Kun miettii, mistä kaikesta joukkue on tällä kaudella selvinnyt, ei meitä enää pienet asiat hetkauta. Siitä toki iso kiitos Juha Maliselle ja koko valmennukselle, jotka ovat onnistuneet kiskomaan joukkueesta sekä pelaajista parhaan mahdollisen irti.

Kenties kauden parastaan RoPS näytti juuri edellisessä ottelussaan IFK Mariehamnia vastaan. Siinä ottelussa Charlie Trafford oli liki ylivoimaisesti ottelun pelaaja. RoPS-kauden avausmaali kruunasi pelin, mutta Trafford oli vahva jokaisella osa-alueella.

Kaikkien katseet kohdistuvat kanadalaiseen myös tämänpäiväisessä jäähyväisottelussa HJK:ta vastaan. Trafford ei kuitenkaan ylimääräisistä katseista tai paineista hätkähdä.

- Heti RoPS:aan saavuttuani minulle kerrottiin, että tulisin saamaan ison roolin. Se sopi minulle, eikä tämä ottelu sitä roolia muuta, Trafford kertoo.

- Meillä on ilmapiiri, jossa kaikki tukevat toisiaan. Kentälle mennessä ei tarvitse olla hermostunut tai pelätä virheitä, ja sellaisessa olotilassa virheitä yleensä tulee kaikkein vähiten.

Myös Trafford myöntää, että HJK on tänään selkeä ennakkosuosikki. Pisteitä ei kuitenkaan jaeta etukäteen.

- Varmasti HJK jyrää tämän kauden sarjassa, mutta ei se meidän itseluottamukseen vaikuta, Trafford sanoo.

- Näytimme viimeistään edellisessä ottelussa, mihin kykenemme, kun palaset loksahtavat paikoilleen. Kun pystymme taistelemaan joukkueena, myös pallot pomppivat meidän suuntaan. Voimme lähteä pystyssä päin ryöstämään pisteitä Helsingistä.


HJK-RoPS maanantaina 14.8. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia