vko.29 // 22.7.2017

KuPS nousi takamatkalta tasapeliin (KuPS-FC Lahti 2-2)

KuPS ja FC Lahti tasasivat pisteet viihdyttävässä kamppailussa numeroin 2-2 (0-0). FC Lahti hukkasi ottelussa kahden maalin johtoaseman.

FC Lahti sai otteluun pirteän alun ja se loi ensimmäisen puoliajan parhaat maalintekopaikat. Paras tontti siunaantui Igor Jovanovicille, jonka laukaus viuhui vain aavistuksen ohi hyvien harhautusten jälkeen.

Myös Santeri Hostikka ja Mikko Kuningas hätyyttelivät KuPS-maalia. Kuhnureiden venäläisvahti Aleksandr Vasjutin joutui ensimmäisellä puoliajalla vain kertaalleen torjuntatöihin. Tauolle mentiin silti maalittomassa tasatilanteessa.

Tunnin pelin jälkeen Marko Simonovski rikkoi kuparisen viemällä FC Lahden kulmapotkusta 1-0 johtoon. KuPSin puolustukselle sattui paha nukahdus ja Simonovski nikkasi tyylikkäästi Hassan Sesayn keskityksen päällään maaliverkkoihin. Täysosuma oli makedonialaishyökkääjälle jo kauden kuudes.

Henri Anier vei FC Lahden jo kahden maalin karkumatkalle 72. minuutilla. Sesay toimitti jälleen hyvän keskityksen, jonka KuPS-vahti Otso Virtanen torjui eteensä. Anier oli paikalla oikeaan aikaan ja iski pallon tyhjään maaliin. Osuma oli virolaishyökkääjälle ensimmäinen kuhnuripaidassa.

Vain kaksi minuuttia tuli KuPSin vastaus. Hamed Coulibaly pyssytti todella kovan pommin boksin reunalta vastustamattomasti etuylänurkkaan jättämättä Vasjutinille mahdollisuuksia torjuntaan.

Steniolla oli mahdollisuus naulata läpiajosta FC Lahti takaisin karkumatkalle, mutta brassihyökkääjän ratkaisu jäi vaisuksi. KuPS ei ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa, vaan keltapaidat kaatoivat kylmää vettä kuhnurien niskaan vain muutamaa minuuttia ennen päätösvihellystä. Vasjutin torjui Urho Nissilän laukauksen eteensä ja Ats Purje tuikkasi KuPS:n tasoituksen tyhjään maaliin.

SJK-KuPS OmaSP Stadionilla maanantaina 31.7. klo 19.30 ja FC Lahti-IFK Mariehamn Lahden Stadionilla lauantaina 29.7. klo 17.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.