AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.29 // 21.7.2017

​Saku Ylätupa siirtyy Ajaxin riveihin

​Saku Ylätupa siirtyy Ajaxin riveihin

Saku Ylätupa pelasi RoPS:ssa vahvan alkukauden. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n elokuussa 18 vuotta täyttävä hyökkääjä Saku Ylätupa siirtyy Hollannin suurseuraan Ajaxiin.

Alkukauden RoPS:ssa pelannut Saku Ylätupa on Veikkausliigan suurimpia lupauksia ja valittiin 2015 Captain's Ball -gaalassa Vuoden poikapelaajaksi. HJK:ssa Ylätupa löi itsensä läpi Klubi 04:n paidassa ja viimeisteli ensimmäisellä kaudellaan miesten peleissä viisi maalia 14 ottelussa ja vuonna 2016 täysosumia syntyi peräti 11 Kakkosen 16 ottelussa. Ylätupa nousi edustusjoukkueen harjoitteluvahvuuteen jo 2015 ja pelasi edustusjoukkueen debyyttinsä 2016 Liigacupissa.

Kansainvälisistä pelikokemusta seurajoukkueessa Saku Ylätupa sai, kun HJK:n U19-joukkue pelasi UEFA Youth Leaguessa vuosina 2015 ja 2016. Ylätuvan kehityksessä on tärkeää huomioida myös LePa:n, FC Espoon ja RoPS:n panos matkan varrella.

Eurooppa Liigan finaalissakin muutama kuukausi sitten pelannut ja pelaajakehityksestään tunnettu Ajax iski silmänsä monipuoliseen hyökkäystaituriin nuorten maajoukkuepeleissä Hollannissa.

– Innostuin pelaajasta nähtyäni hänen pelaavan maaotteluissa. On hienoa saada Ajaxiin taas pelaaja Suomesta, Ajaxin urheilutoimenjohtaja Marc Overmars toteaa.

Ylätuvan siirto astuu voimaan elokuun alussa. HJK saa siirtokorvauksen.

Lähde: HJK:n tiedote
Lisää uutisia