vko.21 // 27.5.2017

VPS ratkaisi salamamaalilla (PS Kemi-VPS 0-1)

VPS:n Juha Hakola onnistui maalinteossa jo kolmen minuutin jälkeen vierasottelussa PS Kemiä vastaan. Enempää ei tarvittu ja näin VPS nappasi arvokkaan vierasvoiton lukemin 1-0 (1-0).

Alkuminuuttien herpaantuminen koitui siis jälleen PS Kemin liigamiehistön kohtaloksi. Vierailija VPS iski ottelun ainoan maalin jo runsaan kolmen peliminuutin jälkeen, mikä riitti kolmeen sarjapisteeseen. Steven Morrissey syötti keskeltä PS Kemin selustaan Jonas Leväselle, joka eteni päätyyn ja antoi taakse Hakolalle, joka laukoi pallon helposti etukulmasta sisään.

PS Kemin paras paikka siunaantui aivan ottelun lopulla, viimeisellä lisäminuutilla. Filip Valencic pisti pallon VPS-osuman tapaan puolustuksen linjan taakse Abdoulie Mansallylle, joka siirsi pallon maalin eteen, mutta Rasmus Karjalainen ei saanut kunnon osumaa palloon vaikka tyhjä maali oli metrin päässä. Pallo oli silti vierimässä verkkoon, mutta VPS:n Timi Lahti sai siivottua pallon väljemmille vesille aivan maaliviivalta.

PS Kemi olisi ansainnut ottelusta pisteen hyvän toisen jaksonsa ansiosta. Joukkue oli heikkoon avausjaksoon verrattuna kuin uudestisyntynyt. Ensimmäinen jakso oli suorastaan tylsä VPS:n pimputellessa palloa maalinsa jälkeen kaikessa rauhassa mieheltä toiselle kotijoukkueen olemattoman prässin antaessa siihen mahdollisuuden.

Puoliajalla Jari Åhman teki kaksi oivallista vaihtoa ja kentälle tulleet Omar Jama ja Momodou Ceesay piristivät joukkueen otteita selvästi. Jama pystyi pitämään pelivälinettä hallussaan ja pelaamaan sitä ylöspäin peruuttelun sijaan. Ceesay toi hyökkäyspeliin yhden vaihteen lisää. Myös prässiä pystyttiin nostamaan puolesta kentästä eteenpäin ja vaasalaisilla oli huomattavasti vähemmän tilaa kuin avausjaksolla.

VPS:lla ja varsinkin jamaikalaiskärki Morrisseyllä oli parikin paikkaa lisäosumiin ensimmäisellä pelipuolikkaalla. Toisella jaksolla vieraiden ainoa kunnollinen paikka oli virolaisella Markus Jurgensonilla.

Ilves-PS Kemi Tammelan stadionilla keskiviikkona 31.5. kello 18.30 ja VPS-HIFK Elisa Stadionilla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut