AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 25.5.2017

​Pisteet ilahduttivat Malista

​Pisteet ilahduttivat Malista

RoPS:n keskiviikkona tullut 2-1-kotivoitto JJK:sta lämmitti rovaniemeläisten päävalmentajan Juha Malisen mieltä. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura kukisti keskiviikkona JJK:n Rovaniemellä lukemin 2-1 (2-0).

RoPS johti ottelua avausjakson jälkeen 2-0. JJK kavensi pelin toisella jaksolla.

- Tavallaan tässä ottelussa positiivisinta oli, että meillä on edelleen 5-6 kaveria kokolailla käyttämättä, kertasi RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen päällimmäisiä tuntojaan.

- Nyt meidän porukka levenee pakostakin. Jos jossain vaiheessa tätä kautta pääsemme optimitilanteeseen, jolloin kaikki kaverit ovat mukana, niin silloin pystyisimme jopa pelin aikana vaihtamaan saman tyyppistä pelaajaa samalle pelipaikalle formin suuremmin kärsimättä.

Malisen mukaan puolustuspelissä oli vielä petraamista, varsinkin JJK:n kavennusosumassa.

- Puolustimme hyvin paikkaa, mutta emme miestä. Vastustaja ei erityisemmin rynninyt pallolle eikä tilanne avautunut yllättäen, vaan meidän sijoittumiset oli virheellisiä, Malinen näki vieraiden maalin.

Ottelun loppua kohden JJK ei saanut aikaiseksi painetta. Viimeisen kymmenen minuutin aikana RoPS oli joukkueista se, joka kontrolloi ja oli lähempänä maalin tekoa.

- Tärkeintä tässä pelissä oli silti kolme pistettä. Tämä on nöyrän RoPS:n kausi, jolloin meidän on katsottava raa'asti myös pelkkiä pisteitä.

- Pelillisesti olisin silti odottanut, että meidän keskikenttä ja keskushyökkääjä olisivat pystyneet pitämään palloa enemmän. Tässä toistetaan meidän tämän kauden teemaa, jossa monella tulee nuoruuskin eteen. Osalla taas voi olla sairasteluistakin johtuvia kysymysmerkkejä taustalla. Silloin tulee helposti vääriä ratkaisuja ja ollaan nopeasti taas puolustuskannalla.


RoPS-KuPS Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 27.5. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia