AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 23.5.2017

Stadin derby päättyi maalittomaan (HIFK-HJK 0-0)

Stadin derby päättyi maalittomaan (HIFK-HJK 0-0)

Kauden ensimmäinen Helsingin paikallisottelu, eli Stadin derby, päättyi 0-0-tulokseen. HJK jatkaa Veikkausliigan kärjessä, HIFK kymmenentenä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui HJK:n komennossa. Paras maalipaikka aukeni Klubin Akseli Pelvakselle, joka pääsi ohjaamaan etutolpalta Alfredo Moreloksen matalan keskityksen kohti etukulmaa, mutta Tomi Maanoja torjui tilanteen kulmapotkuksi. Mikael Forssell petasi Mika Väyryselle HIFK:n ensimmäisen puoliajan ainoan maalipaikan 12. peliminuutilla, mutta HJK:n maalivahti Thomas Dähne venyi Väyrysen vasemman jalan laukauksen eteen.

Pelvas oli rakentamassa Klubin seuraavaa maalipaikkaa, kun Demba Savage pääsi puskemaan Pelvaksen keskityksestä boksista kohti Maanojaa. Maanoja liimasi kuitenkin varmasti kevyeksi jääneen puskun. Morelos pääsi kertaalleen kääntämään jalkansa vapaaksi HIFK:n rangaistusalueella, mutta laukaus suuntautui ohi. Atom pääsi laukomaan vapaapotkun 17 metristä, joka suuntautui niukasti yli HIFK-maalin vasemmasta yläkulmasta. Paikoista huolimatta HIFK puolusti omaa maaliaan fiksusti ja HJK sai rakennettua maalipaikkansa lähinnä laitojen kautta. Tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Heti toisen puoliajan alussa Morelos oli lähellä viedä HJK:n johtoon Savagen hyvästä matalasta keskityksestä, mutta kolumbialaishyökkääjän ohjaus suuntautui vain metrin verran ohi takakulmasta. HIFK:n haasteet pelinrakentelussa jatkoivat ja HJK iski jatkuvasti kiinni HIFK:n pelaajiin. Morelos pääsi kertaalleen läpiajoon, mutta Maanoja tuli upeasti vastaan ja esti Moreloksen maalintekoyrityksen.

HJK sai toisella puoliajalla pallon kertaalleen jo maaliin asti. Morelosin laukaus kilahti Maanojan käsien kautta tolppaan ja jatkopallossa ensimmäisenä paikalla ollut Pelvas niittasi pallon varmasti maalin kattoon. Pelvas oli kuitenkin tilanteessa paitsiossa, ja avustavan erotuomarin lippu nousi ja HIFK selvisi säikähdyksellä. HIFK:n toisen puoliajan lupaavin paikka nähtiin lisäajalla, mutta Aleksi Ristolan viimeinen ratkaisu jäi vaisuksi.

HIFK jatkaa sarjassa kymmenentenä kahdeksan pelatun ottelun jälkeen, kun kasassa on kahdeksan sarjapistettä. Kaikista otteluista HIFK on pelannut peräti viisi tasan, voittoja on yksi ja tappioita kaksi. HJK johtaa Veikkausliigaa 18 sarjapisteellä.


HIFK-FC Inter Telia 5G Areenalla lauantaina 27.5. kello 15.00 ja FC Lahti-HJK Lahden stadionilla lauantaina 27.5. klo 15.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia