AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 23.5.2017

Korkeakunnas ylisti: ”Mustapaidoissa tänään vain onnistujia”

Korkeakunnas ylisti: ”Mustapaidoissa tänään vain onnistujia”

Lahtelaiset pääsivät juhlimaan Maarianhaminassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti haki tiistain-iltana arvokkaat vieraspisteet Ahvenanmaalta, kun IFK Mariehamn kaatui 2-0-lukemin. Maaleista vastasivat Pavel Nazimov ja Marko Simonovski.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli ottelun jälkeen loistavissa tunnelmissa.

- Kävimme KuPS-pelin jälkeen paljon keskusteluja peli-identiteetistämme. Meidän pitää olla rohkeita, aktiivisia ja pitää riskitaso korkeana, Korkeakunnas totesi.

- Pelaajat vastasivat tänään huutoon täydellisesti, tämä oli huikea peli. Meillä oli jo ensimmäisellä puoliajalla puolen tusinaa hyvää maalipaikkaa, mutta joukkue ei tuskastunut. Joukkue oli tänään hyvin latautunut ja keskittynyt. Tämä peli antoi hyvän mallin siitä minkälainen joukkue meidän pitää olla. Tänään oli pelkkiä onnistujia mustapaitaisessa joukkueessa, luotsi hehkutti.

Nazimovin osuma oli pelaajalle kauden ensimmäinen, Simonovskille toinen.

- Nazimovin suorituksen arvoa nostaa se, että hän sai kuulla 10 minuuttia ennen pelin alkua avauskokoonpanon paikastaan. Santeri Hostikalla oli tälli jalkapöydässä ja kipu yltyi niin kovaksi, ettei hän pystynyt pelaamaan. Marko pystyi pitämään palloa tosi hyvin ja oli aktiivinen. Tosi hienoa, että hän teki myös maalin. Hyökkääjä elää kuitenkin maaleista, "Toke" lisäsi.

Keskikentällä uurastanut Hendrik Helmke sai toisen puoliajan tuoksinassa pari pahaa tälliä jalkaansa ja jäi päätösvihellyksen jälkeen kentän pintaan istumaan tuskaisen näköisenä. Mistään vakavasta ei pitäisi kuitenkaan olla kyse.

- Hän sai kaksi kovaa tälliä samaan kohtaan. En usko, että se on mitään vakavaa. Hendrik on ollut alkukaudella kovan onnensoturi. On ollut murtunutta kättä, pää auki, epäoikeudenmukaista punaista korttia ja epäonnistunutta pilkkua. Hän on todellinen soturi ja antoi tänään vahvan panoksen. Hendrik ei varmasti jätä HJK-peliä väliin, jos mitään vaan ei ole rikki.


FC Lahti-HJK Lahden stadionilla lauantaina 27.5. klo 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia