AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 11.5.2017

​Ilveksen Koskinen pitää Satakunnan värejä korkealla

​Ilveksen Koskinen pitää Satakunnan värejä korkealla

Antti Koskinen on vielä toipilaana. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen Antti Koskinen on melkoinen harvinaisuus Veikkausliigakentillä, sillä hän on harvinainen satakuntalaislähtöinen pelaaja sarjassa.

Tällä hetkellä loukkaantumisesta toipuva eurajokelainen istuu Ratinan stadionin katsomossa ja antaa haastattelua. Hän puhuu liigajoukkueen arjesta – siitä, mitä kentällä juuri nyt näkyy.

– Veikkausliiga on nykyään tosi ammattimaista. Kaikki tehdään entistä tarkemmin ja laadukkaammin, eikä oikein mitään jätetä sattuman varaan, Koskinen miettii ja katselee nurmelle.

– Silloin kun tulin Ilvekseen kolme kautta sitten, melkein kaikki kävivät vielä töissä. Nyt sellaisia ei ole enää edes yhden käden sormilla laskettavaa määrää, hän lisää.

Koskinen onkin monella tavalla erikoisuus pääsarjatason jalkapalloilijana. Hän käy päivätöissä ja on ehtinyt jalkapallouransa ohessa kouluttautua kauppatieteiden maisteriksi. Vielä suurempi kummallisuus on hänen kotipaikkakuntansa Eurajoki.

Eurajoen Kisan ja Pallo-Iirojen kasvatti oli viime kauden lopulla Suomen korkeimman sarjatason ainoa satakuntalaispelaaja, kun FC Jazz -kasvatti Aleksandr Kokko siirtyi Rovaniemen Palloseurasta Australiaan. Maakunnan jalkapallon alakulo näkyy myös Veikkausliigassa, sillä satakuntalaispelaajat ovat viime vuosina olleet äärettömän harvinaisia näkyjä liiganurmilla. Koskinen siellä on kuitenkin pysynyt nyt jo seitsemän kauden ja yli sadan ottelun verran.

– En ole ollut ikinä lahjakas, enkä ole ollut mukana ikäkausimaajoukkueissa. Mutta ehkä minulla lahjakkuus on ollut työntekoa ja intohimoa lajia kohtaan.

– Olen halunnut oppia paremmaksi ja vieläkin koen, että minulla on annettavaa tälle lajille. Se on kuitenkin tärkeää, kun harrastus muuttuu kivasta tavoitteelliseksi siinä 15 ikävuoden paikkeilla. On pakko tykätä treenaamisesta.

Kova työnteko ja intohimo ovat ensimmäisiä vaatimuksia, jos Koskisen tapainen pelaaja haluaa ponnistaa kivenkovaan Veikkausliigaan. Sen lisäksi tarvitaan ripaus onnea.

– Auttaa paljon, jos onnistuu oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Usein asiat voivat olla kiinni yhdestä testijaksosta tai pelistä.

– Minä menin 22-vuotiaana MyPaan testijaksolle ja onnistuin. Sain paikan joukkueesta ja muiden pelaajien loukkaantumisten takia pääsin pelaamaankin paljon. Laadukkaiden pelaajien ympärillä itsekin kehittyi ja löysi sen rutiinitason, mikä vaaditaan Veikkausliigaan.


HJK-Ilves Telia 5G Areenalla torstaina 11.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia