AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 12.4.2017

​Faubert asettaa Interin riman korkealle: Mestaruus tavoitteena

​Faubert asettaa Interin riman korkealle: Mestaruus tavoitteena

Julien Faubert tähtää korkealle.

FC Interin Julien Faubert on Veikkausliigan tämän kauden kansainvälisesti todennäköisesti tunnetuin pelaaja.

Interin keskiviikkoillan liiga-avauksessa yleisön katseet kohdistuvat eniten Julien Faubertiin, koska moni ihmettelee edelleen sitä, miten hänen meriiteillään pelataan ylipäänsä Suomen liigassa. Faubert ei välitä epäilevistä tuomaista, vaan hän vannoo olevansa valmis liigadebyyttiinsä.

– Jännitystä on ilmassa ennen sarja-avausta, mutta lähdemme hakemaan ilman muuta kotivoittoa. Olemme harjoitelleet kolme kuukautta kovaa ja olemme valmiita hyvään kauden alkuun, sanoi Faubert tiistaina Interin harjoitusten jälkeen.

Suomen keväinen sää on raaka, mutta Faubert ei kavahda paikallisia olosuhteita.

–Pelasin viisi vuotta Englanissa, joten olen tottunut kylmyyteen, tuuleen ja sateeseen. Olin myös Skotlannin liigassa. Ja olosuhteet ovat samat molemmille joukkueille. Käsittääkseni stadionin nurmi on sitä paitsi jo hyvässä kunnossa.

Faubertilla oli pikkukolhuja talven aikana, eikä hän ehtinyt pelata Interin harjoituskaudella kuin viitisen peliä.

– Minulla on ollut kieltämättä pieniä vammoja, mutta ei mitään sen vakavampaa. Olenkin nyt täysin valmis pelaamaan ja antamaan kaikkeni, vannoi Faubert.

Kokenut Faubert on edelleen pelaaja, joka haluaa menestystä, ja hänen tavoitteensa on nyt Suomen mestaruus.

– Vaikka monet ajattelevat yhä viime kauden vaikeuksia, niin se on todellakin menneisyyttä. Meillä on nyt uusi alku. Ei ole siis epäilystäkään, ettemmekö tavoittelisi mestaruutta, mutta siihen tarvitaan hyvä sarjakauden alku. Suomen cupista putoaminen oli meille iso pettymys.


FC Inter-RoPS Veritas Stadionilla keskiviikkona 12.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia